Kılıçdaroğlu “Lozan’ı resmi bayram yapacağız” dedi, Kürtler tepki gösterdi, HDP’den ses yok

Kılıçdaroğlu "Lozan'ı resmi bayram yapacağız" dedi, Kürtler tepki gösterdi, HDP'den ses yok

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kürtlere yeni bir umut gibi sunulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Bu zaferin, mutlaka resmi bayram olarak kabul edilmesini sağlayacağız!” dedi.

HDP’nin karşılığında hiç bir istemiyoruz diye örtülü biçimde ittifak yaptığı Kılıçdaroğlu ve CHP’nin açıklamaları gün geçtikçe HDP’nin ne kadar büyük bir yanlışa imza attığını gösteriyor. Kılıçdaroğlu bu kez de Kürtlere büyük katliamlar tarihi açan Lozan’ı sahiplendi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, şu ifadeleri kullandı:”Ülkemizin tapu senedi Lozan’ın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, #LozanBarışAntlaşması’nın 100. yılını kutluyorum. Bu zaferin; mutlaka ama mutlaka, resmi bayram olarak kabul edilmesini sağlayacağız!”.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra Kürtler habere tepki gösterdi. HDP’den ise ses yok.
Geçtiğimiz günde Zafer Partisi lideri, ırkçı siyasetçi  Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu ile üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığı için anlaşma yaptıklarını açıklamış ve Kürtler duruma tepki göstermişti. 6’lı masa da yer alan Deva vb partiler bile duruma tepki göstermişti. HDP ise yine sessiz kalmıştı. Bu da demek oluyor ki eğer Kılıçdaroğlu kazansa Kürtlerin oy verdiği bir lider Türk ırkçısı birini MİT müsteşarı yapacaktı.

Diğer Haberler