Süleymaniye: PKK, köylüyü önce kaçırıp işkence etti, sonra bırakmak için fidye istedi

Süleymaniye: PKK, köylüyü önce kaçırıp işkence etti, sonra bırakmak için fidye istedi

Bahar ayları köylülerin ve çiftçilerin PKK’nin vergileri ile de boğuşmak zorunda kaldığı bir ay. Her bahardan başlayarak PKK sonbahar ayına değin Helgurt’dan Kandile kadar olan alanda yaylaya çıkan köylüler ve bahçe sahiplerinden yardım adı altında zorla vergi ödüyor. Ödemeyi ret edenler ise tehdit ve zulümle karşılaşıyor.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynakları Süleymaniye’nin Sengeser kasabasına bağlı Endize köyünde bir köylüye yapılan işkenceyi bildirdi. Kaynaklarımız, Hasan adında bir köylünün bu yıl Mayıs ayının sonunda PKK’nin bölgede asayiş adı altında bulundurduğu bir birim tarafından kaçırıldığı bilgisini verdi. Hasan Endize köyüned ikame ediyor. PKK timi Hasan’ın koyunlarının Memkan köyü bağlarına girdiği iddiası ile kaçırıyorlar.

Asayiş birimi Hasan’ın PKK’nin bölgedeki istihbarat yapısına teslim ediyor. PKK’nin Kandil istihbaratı köylerden bilgi toplayan, araziye kamera yerleştiren ve PKK’nin tutuklularını soruşturan bir birim. Yıllardır onlarca insan bu birim tarafından kaçırıldı ve işkence gördü. Bu nedenle de herkesin ürktüğü bir birim.

PKK istihbarat birimi Hasan’a ağır hakaret ve işkenceden sonra haftalar boyunca onu bir yere hapsediyor. Daha sonra Hasan’a 2 Milyon para cezası veriliyor. PKK’nin Endize köyünde faaliyet yürüten gurup paranın bir bölümünü kendine kaldırıyor. Öteki bölümünü ise PKK’nin maliye komitesine gönderiyor.

Olayın ayrıntılarını Hasan ve Endize köylülerinin güvenliği için yazmasak ta Hasan gibi işkence görmüş onlarca insan var. PKK bulunduğu her yerde silahla dayanarak bir korku yaratıyor ve insanları susmaya mahkum ediyor.

Diğer Haberler