Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı: Rojava cezaevlerinde bulunan 3 binden fazla IŞİD’li terörist Irak’a getirildi

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı: Rojava cezaevlerinde bulunan 3 binden fazla IŞİD’li terörist Irak’a getirildi

 Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasim Ereci yaptığı açıklamada, Rojava Kürdistanı’ndaki cezaevlerinde bulunan Irak uyruklu 3 binden fazla IŞİD’li teröristi Irak’a geri getirdiklerini söyledi.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Ereci, New York’ta gerşekleşen üçüncü BM terörle mücadele konferansında Rojava’daki cezaevlerinde bulunan Irak uyruklu 3 binden fazla IŞİD’li teröristleri Irak’a getirildiğini belirtti.

Ereci açıklamasının devamında, “IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon ile birlikte terörle mücadelede büyük adımlar attık ve bu ittifak terör ortamını sonlandırdı ve bazı örgüt liderlerini öldürdü” dedi.

Kasım Ereci, Irak hükümeti’nin IŞİD’e karşı kazanılan askeri başarıdan sonra mültecilerin bölgelerine tekrar geri dönmeleri için bu temelde ulusal bir projeyi onayladığını söyledi.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Ereci Rojava’da bulunan Hol Kampı’nda 50 binden fazla Irak, Suriyeli ve 10 binden fazla yabancı uyruklu IŞİD’li ailelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Hol Kampı Irak’ın güvenliği için doğrudan bir tehdit oluşturuyor. Özellikle şiddet ve suç potansiyeli yönünden Irak’ın ve bölgenin ulusal güvenliğine doğrudan tehdit ediyor” dedi.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı açıklamasının sonunda şunları kaydetti: “Irak, Rojava’daki Hol Kampından şimdiye kadar bin 393 aileyi geri getirdi. Bunlardan 840’ı topluma yeniden kazandırmak amacıyla rehabilitasyon programına alındı.”

Diğer Haberler