Doğu Kürdistan: Hawraman’da “Dut Festivali’nin” hazırlıkları başladı

Doğu Kürdistan: Hawraman'da "Dut Festivali'nin" hazırlıkları başladı

Doğu Kürdistan’ın Hewraman Bölgesi’nde her yıl düzenlenen “Dut Festivali’nin” bu yılki hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Dut ağacı Hewraman Bölgesi’nde özellikle Yarsan inancında kutsal görülüyor ve bu nedenle her yıl düzenlenen festival turistler tarafından çok ilgi görüyor. Festivalde hem dut ağacının tanıtımı yapılıyor hem de yöresel yemekler sunuluyor.

Festival sürecinde hem Doğu Kürdistan’ın hem de İran’ın bir çok kentinden Hewreman Bölgesi’ne ziyaretçiler giderek, bölge halkının yerel üretimlerini yerinde görme fırsatı yakalıyorlar.

Hem genel Hewreman Bölgesi hem de Yarsan inancı içerisinde Dut ağacı kutsal sayılıyor ve bölgedeki en yaşlı dut ağacı İran tarihi miraslar listesinde yer alıyor. Buda hem Kürdistan Bölgesi hem İran kentleri ve hem de dışarıdan gelen insanların dikaktlerini çekiyor, insanlar bu tarihi mirası görmek üzere “Dut Festivali” sürecinde bölgeyi ziyaret ediyorlar.

Festival kapsamında, kültürel, sanatsal etkinliklerin yanı sıra el yapımı çalışmalar, Kurdi yemekler ile bölgesel ürünler sergileniyor ve bu vesileyle bölgedeki çiftçiler ile ziraatçilerin ürünlerinin Pazar bulmasına zemin sunuluyor.

Diğer Haberler