YNK’nin Bağdat’da Kürt karşıtı siyasetinin mimarı: Xalid Şiwani

YNK'nin Bağdat'da Kürt karşıtı siyasetinin mimarı: Xalid Şiwani

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) bir kez daha Kürdistan halkına ihanet ederek, kazanımları zayıflatmaya çalışıyor ve bu defa bu ihanette rol oynayan kişi YNK’nin Irak Adalet Bakanı görevinde bulunan Xalîd Şiwanî.

Konuyla ilgili Basnews’e açıklamalarda bulunan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Milletvekili Xidir Mentik şunları söyledi: “YNK, Irak’ın 3 yıllık bütçe yasa tasarısına Kürtlerin düşmanlarına yarayacak bir madde koyma konusunda ısrarcı oldu ve bunu gerçekleştirmek için her yolu denedi. Nasıl 16 Ekim 2017 ihanetinde ucuz bir şekilde Kerkük’ü sattıysalar, bugün de aynı ihanet yaklaşımıyla Süleymaniye’yi satmaya uğraşıyorlar.”

Xidir Mentik açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “PDK belirtilen maddeyi asla kabul etmeyecek ve bu maddenin kaldırılması için her türlü faaliyeti yürütecek. Çünkü bu madde Kürdistan Bölgesi’nin zayıflatılması ve yıkılmasına yönelik bir madde. Zaten bu madde kendisi adaletli bir madde değil ve bu maddenin konulma gerekçeleri tamamen asılsız. Aslında YNK bu bahaneyle Süleymaniye’nin bütün gelirlerini talan etmek istiyor. Oysa Başkent Erbil’den sürekli olarak onların bütçesinin gönderilmesine rağmen onlar bu maddeyi her zaman bir koz olarak ellerinde bulundurmak istiyorlar. Zaten Irak Hükümeti’de geliri belli olmayan bir kente bütçe yollama konusunda asla hazır değil. Çünkü bu kentte sürekli olarak yolsuzluk ön planda.”

Sosyal medya üzerinden birçok gözlemci de paylaşımlarında, YNK’nin bir kez daha ihanet yoluna başvurduğunu ve bu defa bu ihanetin yüzü olarak da Xalîd Şiwanî’yi önplana çıkardıklarını ifade ediyorlar.

Diğer Haberler