Duran Kalkan; Seçim politikamız doğruydu, Kılıçdaroğlu yanlış bir adaydı

Duran Kalkan; Seçim politikamız doğruydu, Kılıçdaroğlu yanlış bir adaydı

PKK yöneticilerinden Duran Kalkan PKK’nin Avrupa’da yayın yapan Özgür Politika adlı gazetesinde bir yazı kaleme aldı. Türkiye seçimlerini değerlindiren Kalkan’ın yazısı Selahattin Erdem adı ile yayınladı. Kalkan bu makalesi ile kendisinin geçmişte yaptığı seçim açıklamalarını değiştirdi, kılıçdaroğu’nun yanlış bir aday olduğunu söyledi. Demirtaş’ı ise özeleştiriye davet etti.

Kalkan özeleştiri vermedi, “seçim politikamız doğrudur” dedi

Duran Kalkan makalesinde seçimin iki kazanın oluğunu Türkiye’de Erdoğan’ın Kürdistan’da YSP’nin kazandığını söyledi.

Seçim döneminde HDP hem Kürdistan şehirlerinde hem de Türkiye’de ciddi bir oy kaybı yaşadı. Eğer yüzde 10 barajı kalkmazsa YSP meclise giremeyecekti. Herkes HDP-YSP’nin ayrı aday çıkarmaması, türk solu yapıları ile ittifak vb konulara ciddi eleştiriler getirmişti. Kalkan bu eleştirilere cevap vererek seçim politikalarının doğru olduğunu söyledi. Kalkan “ Türkiye sol-sosyalist hareketini ortak bir ittifakta birleştirme anlayış ve çabası da doğruydu. Dahası son tahlilde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını destekleme politikası da doğruydu.” dedi. Bu biçimde tabanda gelişen tüm eleştirileri kabul etmediklerini ortaya koydu.

Kalkan: Seçimin kaybedeni Kılıçdaroğlu’dur

Duran Kalkan seçimin kaybedeni “Millet ittifakı  ve Kılıçdaroğlu’dur diyerek” seçimin tüm sorumluluğunu Kılıçdaroğlu’nu yıkarak CHP’ya kaybettirdiğini söyledi.  Kalkan yazısında YSP’den çok seçim sonuçlarını CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na yükledi. Kalkan bu konuya ilişkin “Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazanmak için isabetli bir aday değildi. Kürt soykırımında ve savaşta bu kadar ısrarlı olan devlet, karar gücünü Kürt, Alevi ve de Dersimli olan Kılıçdaroğlu’na vermeye hazır değildi” dedi.

Demirtaş’a öz eleştiri çağrısı

Kalkan yazısının sonunda Demirtaş’tan “bir ayrıntı” olarak söz etti ve dolaylı olarak Demirtaş’ın “aktif politikayı bırakma” kararına katıldığını söyledi. Ayrıca Kalkan “Ortaya çıkan siyasi koşullarda da zaten siyaset yapma imkânı kalmamıştır. Bir de şimdi aktif siyasetten çekilirken, elbette geçmişteki aktif siyasal sürecin özeleştirisini verme temelinde bu olmalıdır.” Diyerek Demirtaş’a özeleştiri çağrısı yaptı.

Kalkan’ın konuşması ne anlama geliyor?

PKK’yi yakından takip eden kaynaklar Kalkan’ın ve daha önceki yöneticilerin açıklamalarına bakılırsa” PKK’nin seçimde Kürtlerin aldığı yenilgide PKK’nin payı yokmuş gibi” davrandığını belirtiyorlar.

Siyasi gözlemciler PKK’nin kendisi dışında herkesi suçladığını ve tüm siyasi taraflara özeleştiri çağrısı yaptığını fakat kendisini “sütten çıkmış ak kaşık” gibi ele aldığını belirtiyorlar.

Zaten duran kalkan da makalesinde halkı yeni bir “antifaşist mücadeleye” çağırmıştı.

Diğer Haberler