İran,Suudi Arabistan’a “nükleer işbirliği” mesajı verdi

İran,Suudi Arabistan'a "nükleer işbirliği" mesajı verdi

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyine yakınlığıyla bilinen Nournews haber sitesi sosyal medya hesabından, Suudi Arabistan’a “nükleer işbirliği” mesajı vererek nükleer teknoloji paylaşımında bulunabileceklerini belirtti.

Nournews, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in Suudi Arabistan’ın nükleer ilerlemesine karşı çıktığına dikkati çekerek, uluslararası hukuka uygun bir şekilde iki ülke arasında nükleer teknoloji paylaşımında bulunmanın ikili ilişkilerin temel noktalarından biri olabileceğini vurguladı.

Söz konusu paylaşımda, “Siyonistlerin Suudi Arabistan’ın nükleer ilerlemesine karşı çıkmasına rağmen, Tahran ile Riyad arasındaki ilişkilerin yeni döneminde, barışçıl nükleer teknolojiler alanında işbirliği ve İran’ın deneyim ve başarılarının uluslararası hukuka uygun olarak ve Ajans’ın (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı) gözetiminde ülkeye aktarılması, ikili ilişkilerin ana eksenlerinden biri olabilir” ifadelerine yer verildi.

İran’ın Riyad Büyükelçiliğinin yeniden açıldığı gün böyle bir paylaşımda bulunulması dikkati çekti.

Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ikili işbirliği, bölgesel konular ve küresel sorunları görüşmek için Suudi Arabistan’da bulunuyor.

Diğer Haberler