Hawkar Caf cinayeti sanıkları idam cezası aldı, aile Kürdistan Bölgesi hükümetine teşekkür etti

Hawkar Caf cinayeti sanıkları idam cezası aldı, aile Kürdistan Bölgesi hükümetine teşekkür etti, YNK, Wehap Halepçeyi,

 Erbil Ceza Mahkemesi, Albay Hawkar Caf cinayeti sanıklarından altısı hakkında idam cezası kararı aldı. Caf’ın ağebeyi Muhammed Caf, “Mahkeme diğer sanıklar hakkında da 8 Kasım’da karar verecek” dedi. ve Kürdistan Bölgesi hükümetine gösterdiği çaba için teşekkür etti.

Hawkar Caf’ın abisi mahkeme çıkışında bir basın açıklaması yaptı.  Muhammed Caf, Albay Hawkar Caf’ın katledilmesi ile ilgili dava duruşmasının bugün Erbil Ceza Mahkemesinde görüldüğünü söyledi.

Caf, “Dava kapsamında tutuklu bulunan altı sanık idam cezasına çarptırıldı. Bugün hakkında karar alınan sanıklar, suikast planını doğrudan uygulayanlardır. Olayda gözcülük yapan diğer kişiler hakkında ise 8 Kasım’da karar verilecek” dedi. Muhammed Caf “Kürdistan Bölgesi hükümeti Hawkar’ın kanının yerde kalmaması için çok çaba harcadı, olayı siyasi anlaşmalara kurban etmedi, bizim için büyük bir çaba gösterdi, kendilerine tüm ailem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ne olmuştu? 

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) eski Ninova istihbarat ve terörle mücadele teşkilatı sorumlusu Albay Hawkar Caf, 7 Ekim 2022’de Erbil’de aracına düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, 12 Ekim 2022’de Caf’a karşı suikast düzenlemekle suçlanan altı kişinin itiraflarını yayınladı. Bu kişilerin itiraflarında Süleymaniye’deki terörle mücadele ekibi ve şefi Wahap Halepçeyi’nin  ismini verdi. Ancak Süleymaniye Terörle Mücadele Teşkilatı bu suçlamaları reddetti.

Hawkar Caf, YNK içinde yaşanan sorunlarda Lahor Cengi’nin yanında durmakla suçlayan YNK tarafından pek çok kez tehdit edilmişti.

Diğer Haberler