Yunanistan’a geçiş yapmaya çalışan mülteci botu battı: Efrînli 3 genç kadın hayatını kaybetti

Yunanistan’a geçiş yapmaya çalışan mülteci botu battı: Efrînli 3 genç kadın hayatını kaybetti

İçlerinde Kürt mültecilerinde olduğu bir milteci botunun Yunanistan açıklarında battığı, şu ana kadar sadece 3 mültecinin cenazesinin bulunduğu, 15 mülteciden haber alınamadığı belirtildi.

K24 TV’ye bilgi veren bir yerel kaynak, geçtiğimiz Cuma günü Türkiye’den Yunanistan’a yola çıkan bir mülteci botunun Akdeniz’in Mikonasa a açıklarında battığını söyledi.

Botta yaklaşık 20 kişinin olduğu, içlerinde bulunan Efrînli 15 yaşındaki Şêrîn Kalo’nun hayatını kaybettiği gelen bilgiler arasında.

Ayrıca batan botun içerisinde bulunan Efrînli Zeyneb Sebrî Faris ile Jolyana Nedîm Necar’ın akibetlerinin henüz bilinmediği iletildi.

K24’e bilgi veren kaynak, şu ana kadar batan bottan 3 Suriyeli, 1 Filistinli ve 1 Afganistan vatandaşının kurtarıldığını ifade etti.

Yunanistan medyasında yer alan haberlere göre, 26 Mayıs Cuma günü yasal olmayan yollardan Yunanistan’a geçiş yapmaya çalışan mülteci botunun Mikonasa’nın Kuzey Doğu açıklarında battığı paylaşıldı.

Yunanistanlı yetkililer de yaptıkları açıklamalarda, batan bottan şu ana kadar 3 mültecinin (2 kadın ve 1 erkek) cenazelerine ulaşıldığını dile getirdiler.

Yunanistan medyası paylaştığı haberlerde, kurtarma ekiplerinin botta bulunan diğer mültecilere ulaşmak için çalışmalara devam ettiğini yazdılar. kaynak (K24)

Diğer Haberler