Irak Petrol Bakanlığı: Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracatına bu günlerde başlanacak

Irak Petrol Bakanlığı: Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracatına bu günlerde başlanacak

Irak Federal Hükümeti Petrol Bakanlığı yaptığı açıklamada, önümüzdeki kısa bir süre içerisinde Kürdistan Bölgesi petrolünün Türkiye’nin Ceyhan Limanı’ndan ihraç edilmesi çalışmalarının başyacağını ve bunun için yabancı bir firma ile sözleşme yapıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin Irak resmi haber ajansına açıklamada bulunan Irak Petrol Bakanlığı İhracat İşleri Danışmanı Basim Xizer Abadi, bakanlıklarının uluslararası petrol satışlarına ilişkin 4 ayrı sözleşme tasarısı hazırladıklarını ifade etti.

Xizer Abadi açıklamasının devamında şu ayrıntılara yer verdi: “Resmi petrol ihraç şirketimiz SOMO Kürdistan Bölgesi petrollerinin satışı için yabancı bir firma ile özel bir anlaşma imzaladı. Ayrıca önümüzdeki günlerde 3 ayrı sözleşme daha imzalanacak ve Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracat işlemleri tamamlanacak. Irak Petrol Bakanlığı olarak, Türkiye’nin kendi sahasında bulunan petrol borularının faaliyete geçirilmesi konusunda onay vermesi ile başlayacağımızı duyurduk.”

Kürdistan petrolünün uluslararası piyasa değerinde satışa konulacağına dikkat çeken bakanlık yetkilisi açıklamasının devamında şunları dile getirdi: “Petrol bakanlığımız ile Türkiye tarafı Kürdistan petrolünün Ceyhan Limanı’ndan uluslararası piayasa sunulması prosedürlerini aşmış durumda ve bu yönlü sözleşmeler tamamlandı.”

Diğer Haberler