Kürdistan Bölgesi vatandaşı bir kişi Rojava’da katledildi

Kürdistan Bölgesi vatandaşı bir kişi Rojava’da katledildi, Koçearat Swediye, Peşmerge, Derik, PYD; PKK

Kürdistan Bölgesi vatandaşı bir kişi Derik’in Koçerat Bölgesi’nde katledildi. Tüm veriler bu kişinin PKK tarafından katledildiğini ortaya koyuyor.

DarkaMazi’nin Rojava Kürdistanı’ndaki kaynaklarının bildirdiğine göre 24  Nisan gecesi Ehmed Ömer Eli ibrahim isimli Kürdistan Bölgesi vatandaşı bir kişi kayboldu. Olay Derik’in Koçerat Bölgesi’nin Swediye köyünde gerçekleşti. Dün gece yani 25 Nisan günü ise cenaze bir buhday tarlasının yakının bulundu.

Darka Mazi kaynaklarının bildirdiğine göre Ehmed Ömer 24 Nisan günü komşusu Emin Feqe Reşid Qasim’ın evine ziyarete gidiyor. Bu komşunun radikal bir PKK’li olduğu, üç oğlunun PKK’de hayatını kaybettiği de gelen bilgiler arasında. Ehmed Ömer bu eve gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamıyor.
Ehmed Omer neden Rojava’daydı?

Ehmed Ömer Eli ibrahim Kürdistan Bölgesi vatandaşı. Ailesi 1975 yılında Saddam rejiminin zulümden kaçarak Rojava’ya gidiyor. Watansever bu ailenin dedeleri de şehit bir peşmergedir. 1991 yılında Kürdistan Bölgesin’deki değişikliklerden sonra geri dönüyorlar. Fakat Ehmed Ömer Rojava’da kalıyor. Kürdistan Bölgesi kimliği olan Ehmed Omer’in bir oğlu da Kürdistan’da şehittir.

Ehmed Ömer siyasetle çok ilgili olmayan bir isim. Fakat 6 ay önce 14 yaşındaki kızı PKK’nin Rojava’daki gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırılıyor.  Ehmed Ömer kızını geri getirmek için kamuoyu oluşturmak istiyor. Medyada ve yerel bölgesinde kızı için harekete geçiyor. Bu tarihten itibaren de PKK’nin alandaki birimleri ve kurumlarının hedefi oluyor, açık biçimde tehdit eliyor. Bölgedeki halk Ehmed Ömer’in PKK’nin bu birimleri tarafından katledildiğini belirtiyorlar.

PYD asayişi olaya yüzeysel bir biçimde sadece konun üstünü örtmek için yaklaşıyor. Şu ana değin sadece Ehmed Ömer’in üç kardeşi göz altına alındı. Komşusu ile bir soruşturma dahi yapılmadığı belirtiliyor.

 

Kürdistan Bölgesi vatandaşı bir kişi Rojava’da katledildi

Diğer Haberler