Neçirvan Barzani, koalisyon ile Peşmerge ortak toplantısına başkanlık etti

Neçirvan Barzani, koalisyon ile Peşmerge ortak toplantısına başkanlık etti

Başkan Neçirvan Barzani, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon güçlerinden oluşan üst düzey bir heyet ile Peşmerge Bakanlığı ve Kürdistan Bölgesi’nin diğer ilgili güvenlik kurumlarının katılımı ile düzenlenen toplantıya başkanlık etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Birleşik Müşterek Görev Gücü-Doğal Çözüm Operasyonu Komutanı Tümgeneral Matthew McFarlane ile ABD’nin Erbil Başkonsolosu Irvin Hicks de hazır bulundu.

Peşmerge güçlerinin yeniden yapılanması ve reform sürecinin ele alındığı toplantıda Peşmerge Bakanlığı ile ABD Savunma Bakanlığı arasında varılan mutabakat çerçevesinde çizilen planın uygulama aşamaları değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi ve Peşmerge Bakanlığı çerçevesinde modern şekilde yeniden düzenlenmesi sürecinin önündeki engel ve zorluklar ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani, koalisyon ortaklarının Peşmerge’ye her alanda verdiği sürekli desteği takdirle karşıladıklarını söyledi.

Peşmerge’yi birleştirme sürecinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik adımların hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Barzani, bu konuda her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Tümgeneral McFarlane ise, Peşmerge’ye çeşitli alanlarda destek ve yardımlarının devam ettiğini dile getirdi.

McFarlane, Kürdistan Bölgesi’nin birleşik bir ulusal güce sahip olması için Peşmerge güçlerinin Bakanlık bünyesinde yeniden örgütlenmesine yönelik adımları hayata geçirdiklerini belirtti.

Diğer Haberler