Başbakan Barzani: Vatana ihanete, yolsuzluğa,teröre,haraca,asla ortak olamayız

Başbakan Barzani: Vatana ihanete, yolsuzluğa,teröre,haraca,asla ortak olamayız

Başbakan Mesrur Barzani, iftar programında yaptığı konuşmada, “Ekonomik açıdan Kürdistan Bölgesi’nin daha parlak bir geleceğe doğru ilerleyeceğine dair umutluyuz. İstikrarlı bir bölgemiz var ve daha istikrarlı hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, çeşitli meslek gruplarının temsilcileri ile yapılan iftar programında Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi ve ekonomik duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Böyle bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Barzani, “Her şeyden önce hepiniz adına, kahraman Peşmergelere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, onların emeği sayesinde Kürdistan’da böyle huzur içinde yaşayabiliyor ve böyle bir araya gelebiliyoruz. Tüm şehitlerimizi ve onurlu ailelerini saygıyla anıyoruz, onlara minnet borçluyuz” dedi.

Barzani, “Size hizmet etmek için elimizden geleni yaptık ve elbette düşmanlarımız da size hizmet etmemizi ve hedeflerimize ulaşmamızı engellemek için ellerinden geleni yaptılar. Gurur duyduğumuz şey Kürdistan’ın sadece Kürt vatandaşları için değil, Irak’ın diğer bölgelerinden Kürdistan Bölgesi’ne gelen diğer insanlar için de huzurlu ve istikrarlı bir yer olmasıdır. Kürdistan’ın farklı dinlerin ve milliyetlerin bir arada yaşadığı bir yer olması takdire şayandır. Bu gurur duyulacak bir şeydir ve Kürdistan’ı insanların yönünü çevirdiği bir yer haline getirmek için çalıştığınız için sizler de kendinizle gurur duymalısınız” ifadelerini kullandı.

Siyasi açıdan Irak ve Kürdistan’da istikrarı tesis etmek için çalıştıklarını kaydeden Başbakan Barzani, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler her zaman tüm bu partilerin yanında olduk ve Kürdistan Bölgesi’nin savunulması gerektiğine, Kürdistan vatandaşlarına hizmet etmeye inanan tüm vatansever güçlere birlik beraberlik çağrısında bulunduk. Tüm farklı sınıflar ve inançlara hizmet edeceğimize inanıyorlarsa, yolsuzlukla mücadeleye ve vatanseverliğe inanıyorsa, biz her zaman onlarla birlik olacağız. Ancak vatana ihanete, yolsuzluğa, teröre, korkutmaya, haraca veya insanları kendi çıkarlarımız için kullanmaya asla ortak olamayız. Hizmetinizde olacağımızı söyledik ve Allah yardım ederse sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz.

Ekonomik açıdan Kürdistan Bölgesi’nin daha parlak bir geleceğe doğru ilerleyeceğine dair umutluyuz. İstikrarlı bir bölgemiz var ve daha istikrarlı hale gelecektir. Bağdat’taki hükümetle sorunlarımızı çözmek için her türlü çabayı gösterdik ve yakın zamanda Irak ile imzaladığımız anlaşmanın artık son aşamasına geldik.

Ekonomik etki çoğunlukla sizin omuzlarınıza düşecektir. Bu nedenle Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik durumu iyileştirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Umarım bu size de ekonomik olarak katkı sağlar, çünkü ekonomik etkinin çoğunun tüccarlar, işçiler ve meslek sahipleri olarak sizin omuzlarınızda olduğunu biliyorum. Ekonomik etki çoğunlukla sizlerin omuzlarında. Bu nedenle Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik durumu iyileştirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz.”

Kürdistan Bölgesi’ne bir çok yeni altyapı ve kurum kazandırdıklarını belirten Barzani, “Bunların etkileri kısa zamanda görülmeyebilir ancak daha uzun vadede görülecektir. Kürdistan’ı daha parlak bir geleceğe taşıyabileceğimize inanıyoruz ve tüm çabamız sizlerin daha iyi ve müreffeh bir yaşam sürmeniz için olacak” dedi.

Diğer Haberler