Başbakan Barzani, Süleymaniye’deki güvenlik durumuyla ilgili ‘endişesini’ dile getirdi

Başbakan Barzani: Vatana ihanete, yolsuzluğa,teröre,haraca,asla ortak olamayız

Başbakan Mesrur Barzani, Süleymaniye’deki güvenlik durumuna ilişkin endişesini dile getirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir ile bir telefon görüşmesi yapan Başbakan Barzani, dün akşam saatlerinde Süleymaniye’de SİHA’larla gerçekleştirilen saldırı ve Süleymaniye’deki güvenlik durumu ile ilgili bilgi aldı.

Süleymaniye’deki olumsuz güvenlik durumuna değinen Başbakan, bölgede daha fazla güvenlik ve istikrar sağlanması için hükümetin destek olacağını ifade etti.

Başbakanlık açıklamasında, Başbakan Mesrur Barzani’nin “bu olayların son bulmasını ve herhangi bir can kaybının yaşanmamasını” temenni ettiği aktarıldı.

Süleymaniye Valiliğinde yapılan açıklamada ise Başbakan Barzani’nin Heval Ebubekir ile Pencwên ilçesindeki Wiryawa, Kanî Mîranî, Baba Elî ve Salyawa bölgelerini hedef alan SİHA saldırılarını ele aldığı belirtilerek Süleymaniye ve Pencwên’a olan desteklerini dile getirdiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam Pencwên ilçesinde bir aracın SİHA’larca bombalanması sonucunda 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı.

Ne olmuştu?

SİHA’lar, dün saat 19.00 sularında Wiryawa ve Kanî Mîranî köyleri arasındaki bölgede bir aracı bombaladı.

PKK’lilere ait olduğu belirtilen araçtaki 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Üst üste birkaç kez bombalanan aracın ise tamamen yanarak, kullanılamaz hâle geldiği kaydedildi

Diğer Haberler