El Monitor: Mazlum Abdi’nin yerinin istihbaratını Türkiye’ye YNK verdi

Al Monitor: Mazlum Abdi’nin yerinin istihbaratını Türkiye’ye YNK verdi

Amerikan gazetesi El Monitor geçtiğimiz gün Süleymaniye hava alanı yakınlarında HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi’ye yapılan saldırıda istihbaratın kimden gittiğine dair bir rapor yayınladı.

El Monitor’da yayınlanan raporda birçok kaynağa dayanarak olayın bir analizi yapıldı. Buna göre raporda “başvurduğumuz kaynakların büyük çoğunluğu Mazlum Abdi’nin yeri konusundaki bilginin YNK’nin anti terör güçleri içinden gittiğini belirtiyor” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca raporda YNK istihbaratının başka istihbaratlarla da yakın ilişki içinde olduğu da ifade edildi. Ayrıca YNK istihbaratının genel olarak Pafil Talabani’nin sert uygulamalarından dolayı büyük rahatsızlık olduğu da belirtildi.
Al Manitor’daki raporun dışında birçok yerel kaynak Mazlum Abdi’nin yerine dair istihbaratın YNK’nin içinden gittiği konusunda neredeyse hem fikir. Ayrıca bazı çevreler istihbaratın bizzat Bafil Talabani tarafından verilmiş olacağını da düşünüyor. Kaynaklara göre Bafil Talabani PKK’nin Süleymaniye’deki varlığından hem rahatsız hem muhtaç, ayrıca Türkiye’ye karşı açıklama yapsa bile Türkiye’ye de muhtaç. Bu nedenle bir taşla birkaç kuş vurmaya çalıştığını hem Türkiye ilişkisini düzeltmiş olacağı hem de mağdur rolünü oynamayı planladığı genelde kabul edilen görüş.

Diğer Haberler