Irak medyası: Mazlum Abdi bir SİHA saldırısında sağ kurtuldu

Irak medyası: Mazlum Abdi bir SİHA saldırısında sağ kurtuldu

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın tel örgülerin yakınında patlama meydana geldiği bildirildi.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Güvenliği, Süleymaniye Havalimanı’nın tel örgüsü yakınında patlama meydana geldiğini belirtti.Açıklamada patlamanın 16:18’de meydana geldiği ve can kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

Patlamaya ilişkin medyada değişik haberler çıktı. Irak medyası HSD Genel Komutan Mazlum Abdi’nin olduğu bir araca SİHA saldırısı yapıldığını ve kendisinin sağ olarak kurtulduğunu belirtiyorlar.
Ayrıca Rusya Today haber sitesi de konuya ilişkin bir haber yayınladı. Rusya Today’a göre Mazlum Abdi Süleymaniye’deki askeri hava alanı yakınlarında vuruldu. İki Türk SİHA’sı tarafından takip edildiği fakat aynı uçakta Iraklı ve Suriyeli olmayan yabancılar olduğu için SİHA’ların hava aracını direk hedeflemekten çekindiği ve havadayken uçağın yakınına iki füze atıldığıda haberde geçen bilgiler arasında.

Patlamanın yangına neden olduğu bildirilirken, olay yerine giden havalimanı itfaiyesinin yangını kontrol altına aldığı belirtildi.

Olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ’NDEN AÇIKLAMA

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Adil Cotyar tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıdan duyulan endişe ifade edilirken, “Bu vahim durum, devlet kurumlarının işgal edilmesi ve yasa dışı faaliyetler için kullanılmasının bir sonucudur” denildi.

Açıklamada, “Süleymaniye’de otoriter bir parti rejiminin davranışı, Türk hava sahasının Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na kapanmasına ve ardından saldırıya uğramasına neden oldu. Sonuç olarak yapılan hataların bedelini bölgedeki vatandaşlarımız ödemektedir” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu eylemlere son verilmesinin kaydedildiği açıklamada, hükümetin gücünün geri dönmesi ve Süleymaniye halkına yaraşır hizmetin sunulması gerektiği vurgulandı.

Diğer Haberler