Cengiz Çandar HDP’nin teklifini kabul etti

Cengiz Çandar HDP'nin teklifini kabul etti

Gazeteci Cengiz Çandar, kendisine Yeşil Sol Parti’den giden milletvekili adaylığı teklifini kabul etti.

Çandar, “teklifin kendisini onurlandırdığını” belirtirken, “Ömrümün yarısından çoğunu Türkler ve Kürtlerin eşit ve özgür birlikteliği ve Kürt sorununun barışçı çözümü için harcadım. Demokratik Türkiye amacımızdır. Birlikte başaracağız” dedi.

T24’ün haberine göre HDP yönetimi, bir süredir İsveç’te yaşayan ve Stockholm Üniversitesi’nde çalışmalar yapan Cengiz Çandar’a milletvekili adaylığı teklif etmeyi kararlaştırdı.

“Çok onurlandım ve çok sevindim”

Karar, Yeşil Sol Parti Aday Belirleme Komisyonu tarafından Çandar’a iletildi. Kürt sorununa odaklanan kitap, röportaj ve yazılarıyla da bilinen Çandar teklifi kabul etti.

Cengiz Çandar, adaylık teklifiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“HDP/YSP yönetiminden adaylık teklifini aldığımda çok onurlandım ve çok sevindim. Ömrümün yarısından çoğunu Türkiye’nin, Türkler ve Kürtlerin eşit ve özgür birlikteliği ve Kürt sorununun barıçşı çözümü için harcadım. Tüm enerjimi ve birikimimi halkımızın hizmetine sunmak için heyecanlıyım. Tarihi bir dönemin eşiğindeyiz. Demokratik Türkiye amacımızdır. Birlikte başaracağız.”

HDP, Cengiz Çandar gibi kıdemli bir gazeteci olan Hasan Cemal’e de milletvekilliği teklifi götürmüş, Hasan Cemal de teklifi kabul etmişti.

Diğer Haberler