Erbil Valisi: İş yeri tabelalarını Kürtçeleştirmeyenler hakkında yarından itibaren yasal işlem başlatılacak

Erbil Valisi: İş yeri tabelalarını Kürtçeleştirmeyenler hakkında yarından itibaren yasal işlem başlatılacak

Erbil Valisi Umêd Xoşnaw yaptığı açıklamada, yarından itibaren Erbil’de iş yerleri Kürtçe tabela asmayanların yasal cezalara tabi tutulacağını belirtti.

Konuya ilişkin bugün Basnews’e açıklamalarda bulunan Erbil Valisi şunları söyledi: “Bugün valilik bünyesinde toplantımızı gerçekleştirdik ve yarından itibaren valiliğimizce alınan bu kararı tatbik etmeyen bütün işyerlerine yasal ceza uygulamasına başlayacağız.”

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin anadil günü yaptığı açıklamaya bağlı kalınarak, Erbil Valiliği’de bir hamle başlatarak, Erbil Kenti bünyesinde faaliyet gösteren işyerleri dükkanlar vb. Belirlenen tarihe kadar Kürtçe tabela asmalarını istedi.

Bir süre önce yine Basnews’e açıklamalarda bulunan Xoşnaw şunları söylemişti: “İş yerlerinde asılı bulunan tabelaların Kürtçeleştirilmesi konusunda karar aldık. Bu kararın hayata geçirilmesi için en son zaman olarak da 01.04.2023 tarihini belirledik. Bu tarihe kadar bu kararı uygulamayan işyerleri olursa önce işyeri sahibi cezalandırılacak, eğer devam edilirse bu işyeri kapatılacak.”

Erbil Valisi Xoşnaw şu hususa da dikkat çekmişti: “Bu karar, bütün temsilcilikleri, ticari alanları, özel sektörü, şirketleri ve reklam tablosu kullanan bütün yerleri kapsıyor.”

Diğer Haberler