Duhok Valisi Eli Teter düşen helikopter ile ilgili açıklama yaptı

Duhok Valisi Eli Teter düşen helikopter ile ilgili açıklama yaptı

Duhok Valisi Eli Teter, dün gece Duhok’un Çemanke nahiyesine bağlı Berkiyat köyünde düşen helikopterle ilgili açıklama yaptı.

Duhok Valisi Eli Teter, “Bir helikopter düştü ve diğer bir helikopter bölgeden uzaklaştı. Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.” Dedi.

Eli Teter, helikopterin tipinin açıklandığını ancak hangi ülkeye ait olduğunun henüz bilinmediğini ve herhangi bir Kürt kuvvetinde bu tip bir helikopter olmadığını belirtti.

Duhok Valisi, helikopterin içindekilerin PKK’lı olduğunu ancak hangi ülkeyi hangi ülkeye götüreceklerinin bilinmediğini söyledi. Şimdi bu olayla ilgili soruşturma yapılıyor” dedi.

Daha önce Kürdistan Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin ilgili taraflarının bu helikopterin gelişiyle ilgili olarak Irak hükümeti, Uluslararası İttifak ve Türkiye hükümeti ile temasa geçtiğini ancak helikopterin kendilerine ait olmadığını söylediklerini belirtmişti.

Kürdistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin inceleme başlattığı ve ilk incelemelerde helikopterin bir Eurocopter AS350 olduğu ve hayatını kaybeden çok sayıda kişinin PKK savaşçısı olduğu ortaya çıktı.

Diğer Haberler