Akşener: Erdoğan’ın beyannamesinde özür dileme, özerklik ve federasyon var

Akşener: Erdoğan'ın beyannamesinde özür dileme, özerklik ve federasyon var

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AK Parti’nin HÜDA-PAR ile görüşmesine ilişkin “Erdoğan’ın seçim beyannamesinde artık Türkiye’nin, Şeyh Said isyanları nedeniyle özür dilemesi, tazminat ödemesi, özerklik ve federasyon var. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği var” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

AK Parti’nin HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi ile görüşmesini yorumlayan Akşener, “Mesela henüz kendisinin adaylığı kesinleşmemiş olmazsa da Sayın Erdoğan’ın seçim beyannamesinde artık Şeyh Sait isyanı nedeniyle özür dileme var, andımızı kaldırmışlardı artık ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ yazılarının silinmesi var, kadınlara yönelik şiddetin önünün açılması var” diyen Akşener, “İstediğiniz örgütü ittifakınıza katın, iki ay kaldı toptan emekli olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine değinen Akşener “Bu düzende susanlardan, korkanlardan olursam milletim bana hakkını helal etmesin. Sinan Ateş’i unutursam unutturursam milletim bana hakkını helal etmesin” dedi.

“Sayın Erdoğan, Ayşe kızımıza söz veren sen değil miydin? Sözünden dönmek mertliğe sığar mı?” diyen Akşener, “Her şey ortada gün ortasında Ankara’nın ortasında işlenen cinayetin üzerinden 3,5 ay geçti. Suçlular gözaltına alınacağı yerde adalet gözaltına alındı. Cinayetin failleri yakalandı ama ona yardım edenler serbest kaldı. Sayın Erdoğan, arkandan dönen oyunlar karşısında bu kadar basiretsiz, korkak olma. Sen bu memleketin Cumhurbaşkanısın, korkma. Bu suikastın asıl katilleri kim açıkla. Her konuşmamda Sinan Ateş’i hatırlatacağım. Çevrilmek istenen düzeni kabullenmeyeceğiz. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu cinayetin peşinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Akşener’den HÜDA-PAR VE YRP yorumu

AK Parti’nin yaptığı ziyaret ve seçim ittifaklarına değinen Akşener, “AK Parti iktidarı ve bay kriz, son dönemde çok enteresan seçim manevraları yapmaya başladı. Kaybetme korkusuna kapıldıklarından olsa gerek artık iyice saçmalıyorlar. Panik içerisinde bir o yana, bir bu yana savruluyorlar. Ve her savrulmada ilkesizliklerini gözler önüne seriyorlar. Tekrarlanan İstanbul seçimi öncesinde de benzer işlere girişildi. Seçim kazanmak için bula bula terörist başına sekreterlik yapmayı bulmuşlardı. Ama sonra ne oldu? İstanbul’u kaybettiler. Biliyorsunuz, bekamızın sözüm ona yılmaz savunucusu olan Cumhur İttifakı’na yeni üyeler katılıyor. Ne diyelim, hayırlı uğurlu olsun. Allah tamamına erdirsin” ifadesini kullandı.

“Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği var”

“Bu yeni birliktelikler sonrasında Sayın Erdoğan ve genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın seçim beyannamesine de artık bazı yeni başlıkların dahil olduğunu düşünebiliriz” diyen Akşener, “Mesela her ne kadar henüz kendisinin adaylığı kesinleşmiş olmasa da genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sayın Erdoğan’ın seçim beyannamesinde artık Türkiye’nin, Şeyh Said isyanları nedeniyle özür dilemesi, tazminat ödemesi, özerklik ve federasyon var. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği var. Andımızı zaten kaldırmışlardı ama mesela artık ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılarının silinmesi de var.” sözlerini sarf etti.

6 Mart’ta milletin önüne bir çözüm yolu koyduklarını; Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenleri de ortak bir yol haritasında birleştirdiklerini dile getiren Akşener, “Milletin iradesinin Milletin İttifakı’nda tecelli etmesini sağladık. Bu yol, birliğin, istikbalin, milletin yoludur. Bu yol, kazanmanın yoludur. Bugün ittifakımız daha güçlü, kardeşliğimiz daha sağlamdır. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki yanında dimdik duran, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile birlikte Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır.” dedi.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler