Germiyan: PKK’nin üç yıl sonra hayatını kaybettiği açıkladığı gerillanın ailesi PKK temsilcilerini evden kovdu

Germiyan: PKK'nin üç yıl sonra hayatını kaybettiği açıkladığı gerillanın ailesi PKK temsilcilerini evden kovdu

 Germiyan Bölgesi’nde Kürdistan İşçi Partisi (PKK) saflarında hayatını kaybeden bir gerillanın evine taziye için giden PKK temsilcilerinin aile tarafından evden kovulduğu belirtildi.

Medya’da yayınlanan habere göre  5 Mart 2023’de Germiyan Bölgesi Kelar Kenti Simood Mahallesi’nde, PKK saflarında hayatını kaybetmiş olan Mihemed Karî isimli gerillanın evine taziye için PKK temsilcileri olarak, Wehab Simbel Fiş olarak tanının Wehap Ehmed  ile Heval Egîd isimli 2 silahlı kişi aileye çocuklarının hayatını kaybettiğini söylemek üzere gitti. Haber karşısında öfkelenen aile bireyleri PKK temsilcilerine kızarak: “Çocuğumuz hayatını kaybettikten 3 yıl sonra mı gelip bize haber veriyorsunuz? Neden o zaman gelip söylemediniz? Neden bir hafta ya da bir ay sonra gelip haber vermediniz? Diye tepki gösterdi.”

Üç yıl önce Zap’ta hayatını kaybettiği iddia edildi 

Aileye çocuklarının hayatını kaybettiğini haber vermeye giden PKK heyetinin şehadet haberini kendilerinin de yeni öğrendiğini belirtirken, verilen habere yönelik ailenin çocuklarının hayatını kaybettiğine inanmadıklarını, aksi taktirde cenazeyi istedikleri kaydedildi.

Ailenin cenazeyi istemeleri karşısında PKK heyeti bir resim göstererek, çocuklarının Zap’ta şehit düştüğünü ve tanınmaz halde olduğunu söyleyince, aile ile heyet arasında kargaşa yaşandığı bildirildi.

Hayatını kaybeden gerillanın amcası Mehmûd Germiyanî konuyla ilgili Basnews’e yaptığı açıklamada, PKK’nin bir kaç gün önce kendilerine, çocuklarının 3 yıl önce hayatını kaybettiğini belirttiklerini, kendilerinin cenazeyi istemeleri karşısında da bunun mümkün olamayacağını ifade ettiklerini dile getirdi.

Aile çocuğunun cenazesini istiyor

Mehmûd Germiyanî açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “PKK’liler bir gece yeğenimin bir arkadaşını arayarak Mihemed’in hayatını kaybettiğini söylemiş. Sabahleyin de amcamı arayarak evlerine ziyarete geleceklerini söylemişler. Biz ne olduğunu anladık ama yine de gelsinler dedik. Geldiklerinde biz onlara neden şehadet haberini geç haber verdiklerini sorduğumuzda bilgilerinin olmadığını söylediler. Biz de buna karşı sinirlenerek, sert tavır gösterdik. Kendi evimizde onlarla karşı karşıya geldik ve çocuğumuzun cenazesini onlardan istedik.”

Germiyanî açıklamasının devamında şu ayrıntılara yer verdi: “Mihemed halen çocuktu ve kandırılarak götürüldü. Gidenlerin beyinleri yıkanıyor. Biz 3 defa Kandil’e gittik ve onlara çocuğumuz nerede diye sorduk. Benim yeğenim halen çocuktu, nasıl Şehit düştü? PKK Kelar’dan gençleri kandırarak götürüyor. Gidenlerden bazıları sonra geri döndü. Ama dönenlerde doğruları anlatmıyrolar. Neden bunlar geri döndü de bizim çocuğumuz şehit düştü? Kimse bu ayrıntılara ilişkin bize bir şey söylemiyor.”

Kelar’da aileler PKK’ye tepkili

Hayatını kaybeden gerillanın dayısı da şu hususlara dikkat çekti: “Uçaklar tarafından şehit düştüğüne dair ne ispat var? Bize hayatını kaybetmiş 5 gerillanın resimlerini gösterdiler. Bunlar Zap’ta hayatını kaybetti dediler. Biz onlardan sadece çocuğumuzla telefonla görüşmek istediğimizi belirttik ama olumsuz yaklaştılar. PKK lütfen bir kez daha bizi kandırmasın. Germiyan Bölgesi’ndeki çocuklar üzerinde çalışıyorlar. Ama bilsinler ki hiç bir anne ve baba çocuğunun PKK’ye katılmasını istemiyor.”

Diğer Haberler