ABD Savunma Bakanlığı Lloyd J. Austin’in Kürdistan Bölgesi ziyaretine dönük açıklama yayınladı

ABD Savunma Bakanlığı Lloyd J. Austin'in Kürdistan Bölgesi ziyaretine dönük açıklama yayınladı

ABD savunma Bakanı’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak ziyareti sonrası ABD Savunma Bakanlığı tarafından ziyaretin sonuçlarına ilişkin bir açıklama yayınlandı. Açıklamada Kürdistan Bölgesine dair şu ifadeler kullanıldı.

8 Mart Salı günü Irak’ı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Bağdat ziyaretinin ardından Kürdistan Bölgesine gelerek burada Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

KDP Başkanı Mesud Barzani ile görüşme fırsatı bulduğunu ve desteğinden dolayı şükranlarını ifade ettiğini söyleyen ABD Savunma Bakanı, Kürdistan Bölgesi’ne ve bölgeye barış, istikrar ve refahın geri gelmesi istediğini belirtti.

ABD Savunma Bakanı, Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge güçlerinin yeteneklerini geliştirmek için ABD kuvvetlerinin Irak hükümetinin daveti üzerine Irak’ta kalacağını vurguladı.

ABD Savunma Bakanı mesajında, Kürdistan Bölgesel Yönetimi liderlerinin Peşmerge Bakanlığı’nın reform sürecinin uygulanmasına ve Peşmerge Bakanlığı’nın Kürdistan Bölgesi’nde belirlenen Peşmerge güçlerini ilerletme, birleştirme ve profesyonelleştirme taahhüdüne vurgu yaptı.

Kürdistan Bölgesi’nin istikrarına yönelik tehditler hakkında açıklama yapan Lloyd J. Austin, İran’ın sınır ötesi saldırılarını kınadı ve Erbil ile Bağdat arasında daha fazla işbirliği çağrısında bulundu.

Diğer Haberler