Başbakan Barzani PKK ve TSK savaşının Kürdistan Bölgesine verdiği zararı değerlendirdi

Başbakan Barzani PKK ve TSK savaşının Kürdistan Bölgesine verdiği zararı değerlendirdi

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile Türkiye arasında yaşanan çatışmalardan dolayı 800’den fazla köyün harabe olduğunu ve bu köylerin inşa edilemediğini belirtti.

Komşu ülkelerin Irak ve Kürdistan Bölgelerine saldırıları

Başbakan Mesrur Barzani Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Berbuck ile birlikte yaptığı basın açıklamasında Kürdistan Bölgesi ile Irak topraklarına yönelik komşu ülkelerden gelişen saldırılara değinerek, bu saldırıların Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın bağımsızlığını ihlal ettiğini dile getirdi.

Başbakan açıklamasında, Kürdistan Bölgesi topraklarının komşu ülkeler tarafından saldırılara maruz kalmasını ve hem Kürdistan Bölgesi’nin hem de Irak’ın içişlerine karışılmaması gerektiğini ifade etti.

PKK ile Türkiye arasında uzun bir zamandır problem olduğuna dikkat çeken Başbakan Barzani, PKK’nin Türkiye’nin bölgeye saldırılar düzenlemesine zemin sunduğuna dikkat çekti.

Başbakan açıklamasında, Kürt sorununa kalıcı bir çözüm bulunması halinde PKK’nin artık bölgede Kürtler adına istediği şekilde hareket edemeyeceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani açıklamasının sonunda şu hususa dikkat çekti: “PKK ile Türkiye arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle 800’den fazla köy harabe oldu ve maalesef yeniden inşaa edilmesine olanak sağlanamıyor. Biz bu çatışmaların son bulmasını istiyoruz. Bu temelde köyleri harabe olan halkımızı tekrar köylerine döndürecek imkanlar yaratıp, köylerimizi yeniden inşa edebiliriz.”

Diğer Haberler