Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeniden Altılı Masa’ya dönmesi üzerine masadaki altı partinin genel başkanları bugün Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve parlamenter sisteme geçişin yol haritasını açıklamak üzere bir araya geldi.

Saatlerece süren toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna resmen ilan edildi.

Bunun yanı sıra güçlendirilmiş parlementer sisteme geçiş sürecinin yol haritası da açıklandı.

11 maddelik yol haritasına eklenen 12. maddede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu’nun da Cumhurbaşkanı Yardımcıları olarak görevlendirileceği belirtiliyor.

Mansur Yavaş ve Ekrem imamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı yardımcıları olarak görevlendirilmeleri talebi Meral Akşener’in masaya dönüş şartı olarak öne sürülmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Meral Akşener’in bu şartını yerine getirmiş oldu. Böylece hem masadaki 5 genel başkan hem de 2 büyükşehir belediye başkanı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak görev alacak.

Söz konusu madde yol haritasında şöyle yer aldı:

“12. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.”

 

Diğer Haberler