Başbakan’dan YNK’li bakanlara önemli çağrı: Kabine toplantılarına geri dönün

Başbakan'dan YNK'li Bakanlara önemli çağrı: Kabine toplantılarına geri dönün

Başbakan Mesur Barzani, bugünkü kabine toplantısında Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği bakanlarına “kabine toplantılarına geri dönün” çağrısında bulundu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Kabinesi haftalık olağan toplantısı bugün Erbil’de Başbakan Mesrur Barzani’nin başlanlığında gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Mesrur Barzani, “KYB ekibine resmi bir şekilde kabine toplantılarına geri dönün çağrısında bulunduk. Ama maalesef şu ana kadar da katılmalarına izin verilmedi” dedi.

Daha önce de bu çağrıyı defalarca yenilediklerini kaydeden Barzani, KYB’li bakanlardan “sorumluluklarının bilincinde” olmalarını isteyerek, “Burası halka hizmet ve sorunların çözümünün yeridir. Toplantılardan ve sorumluluktan kaçarak hiç bir sorun çözülmez. Aksine bu ettikleri yemin karşısında Kürdistan halkını büyük bir sorumluluk altına bırakmaktır” diye konuştu.

Neçirvan Barzani de çağrı yapmıştı

Başkan Neçirvan Barzani de 2 Mart günü Rûdaw Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen 2. Erbil Forumu’ndaki özel oturumda Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve hükümetteki KYB ekibini Bakanlar Kurulu toplantılarına dönmeye çağırmıştı.

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve KYB’li bakanlar Ekim ayından bu yana kabine toplantılarına katılmıyor.

Kabine toplantısında öne çıkan başlıklar

Bugünkü Kabine Toplantısında Eğitim Bakanı Alan Heme Said, müfredatın gözden geçirilmesi, öğretmenlerin eğitimi, dijital hizmetler, eğitimin altyapısı ve hükümetin bu alandaki stratejik planları hakkında bir rapor sundu.

Başbakan Barzani, 9 kabinenin eğitim alanındaki reform gündemi ve bir dizi stratejik planın hayata geçirilmesinde kesintisiz çalışmaları nedeniyle Eğitim Bakanlığı ve çalışanlarını tebrik etti.

Parlamento İşlerinden Sorumlu Bakan Vala Ferid de Kürdistan Bölgesi’nde 2015 yılında kabul edilen malvarlıklarının aklanması ve terörün finansmanı ile mücadeleye ilişkin yasa tasarısındaki değişikliklere ilişkin raporu kabineye sundu.

Başbakan Barzani, “Bu tasarının amacı, kara para aklamayla mücadele etmek ve terörizmin finansman sağlamasını, bunun ekonomi ve toplum üzerindeki zararlı sonuçlarını önlemektir” dedi. Tasarı, Bakanlar Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Sağlık Bakanı Saman Berzenci, Bakanlar Kurulu kararıyla birkaç yıldır askıya alınan ilaç ve tıbbi malzeme alanında şirketlerin kuruluş ve tescil işlemlerine yeniden izin verilmesini teklif etti.

Bakanlar Kurulu, vatandaşların sağlığını korumak için bu konunun araştırılmasına, Kurul’a sunulmak üzere kapsamlı bir proje hazırlanmasına ve sağlık sektöründe reform yapılmasına karar verdi. Bunun amçla Kürdistan Bölgesi Gıda ve İlaç İdaresi kurulmasına karar verildi.

Diğer Haberler