Çiçek Sepeti Beyaz Toros ve Yeşil posteri satttı, Kürtler “Jitem Sepetisiniz” diyerek tepki gösterdi

Çiçek Sepeti Beyaz Toros ve Yeşil posteri satttı, Kürtler"Jitem Sepetisiniz" diyerek tepki gösterdi

Bursa’da Amedspor’un ırkçı saldırıya uğradığı maçta “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğraflarının yankıları devam ederken, Çiçek Sepeti isimli online alışveriş sitesi ‘Yeşil’in posterini satmaya başladı. Çiçek Sepeti’nin bu satışı bir çok çevreden tepki gördü, Kürtler siz “Jitem  Sepetisiniz” diyerek tepki gösterdi. Pek çok kişi Çiçek Sepetin’den bir daha alış veriş yapmayacağını açıkladı.

Amedspor’la oynanan maçta Bursapor taraftarlarının 1990’lı yıllarda Kürt illerinde JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım posteri açmasına tepkiler devam ederken, oline alışveriş sitesi Çiçek Sepeti ‘Yeşil’in posterlerinin satışına başladı.

Söz konusu posterler “Mahmut Yıldırım Yeşil The Yeşil 25×18 Ahşap Tablo Mdf Poster” adıyla 49,92 TL’den satılıyor.

Ne olmuştu?

Önceki gün TFF 2’nci Lig’deki Bursaspor-Amedspor maçında konuk takım Amedspor’un futbolcuları ve teknik ekibi saldırıya uğramış, Bursaspor tribünlerinde 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin sembolü ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ posterleri açılmıştı.

Soyunma odası koridorlarında da Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, kulüp personeli ve emniyet görevlileri futbolculara saldırmıştı.

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Dünden beri yaşanan bütün barbarlığa, saldırılara, müdahalesizliğe, TFF başkanının telefonunu kapatmasına, hakemin maçı tatil etmesi için birinin ölmesini beklemesine rağmen sahada korkusuzca mücadele eden aslanlarımızı hocalarımızı ve yöneticilerimizi tebrik ederim” dedi.

Diğer Haberler