Beşli Masa cumhurbaşkanı adayını bugün açıklıyor

Beşli Masa cumhurbaşkanı adayını bugün açıklıyor

Millet İttifakı, henüz kesinleşmese de 14 Mayıs’ta yapılacağı belirtilen cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayını bugün açıklayacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını reddetmesiyle başlayan tartışmaların ardından Millet İttifakı bugün bir araya gelecek.

Ancak Akşener’in toplantıya katılıp katılmayacağı hala net değil.

Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliği yapacak. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Cuma günü bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti olsa da olmasa da Millet İttifakı olarak seçime girilmesi konusunda uzlaşma sağlamıştı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman ise Habertürk TV’de Akşener ile görüşmesini anlattı.

Yılman, İYİ Parti liderinin şunları söylediğini aktardı:

“Ben kişisel çıkarlarım için hiç kimseyle pazarlık yapmadım. Eğer öyle bir şey düşünüyorlarsa gelsin evimi taşlasınlar.

Biz bu seçimi almalıyız dedim almak için de araştırma şirketlerinin yaptığı iki ismi koydum. Biri Ekrem İmamoğlu biri Mansur Yavaş bu seçimi kazanmak istiyorsak bunlardan biriyle yola çıkmalıyız dedim. Kim olursa olsun biz bütün gücümüzle varız dedim. Masa ya da Kemal Bey benim değil milletin bu istediği kabul ederse gurur yapmadan o masaya geri dönerim.”

Diğer Haberler