Emniyet müdürü, depremzedelere gönderilen yardımları ‘çalmaktan’ gözaltına alındı

Emniyet müdürü, depremzedelere gönderilen yardımları ‘çalmaktan’ gözaltına alındı

Deprem bölgesinde görevli emniyet müdürü, depremzedelere gönderilen yardımları çaldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Çaldığı ifade edilen eşyalar arasında jeneratör ve çadır da var.

Habertürk’te yer alan habere göre, deprem bölgesinde görevlendirilen bir emniyet müdürü görev yerine dönerken yanında depremzedeler için gönderilen birçok malzemeyi götürdü. Kamera kayıtlarından durumu tespit eden polis, savcılık talimatıyla emniyet müdürünün evinde arama yaptı.

Yapılan aramada çok sayıda yardım malzemesi ele geçirildi. Gözaltına alınan emniyet müdürü savcılık sorgusunun ardından “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık bu karara itiraz etti.

Yardım malzemelerini Tekirdağ’a götürdü

Tekirdağ, Çevik Kuvvet Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yadigar I. depremden sonra Antep’in İslahiye ilçesinde görevlendirildi. Yadigar I., 26 Şubat’ta görevinin sona ermesi sonrası resmi otobüsle Tekirdağ’a döndü ancak otobüsle depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a götürdüğü tespit edildi.

Jeneratör de var

İhbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar I’nın evinde yapılan aramada 1 jeneratör, 2 büyük çadır, 5 siyah renkli ara ve bağlantı kablosu, 9 şişme yatak, 5 uyku tulumu, 5 seyahat çantası, 7 bere, 2 bot, 2 yağmurluk kaban, 5 yağmurluk üstü, 1 yağmurluk altı, 4 küçük çadır, 15 kilogram köpek maması, 3 elektrikli ısıtıcı ve kettle ısıtıcı ele geçirildi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar I. adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi fakat hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti. Şimdi itirazın sonucu bekleniyor.

Diğer Haberler