PKK’den yine geç açıklama: Raperin Amed hayatını kaybetti

https://darkamazi.com/archives/1019806

PKK Şehit Aile Komitesi bugün yazılı bir açıklama yaparak kadrolarından Raperin Amed’in hayatını kaybettiğini bildirdi. Raperin Amed geçtiğimiz 17 Haziran günü TSK’nın Germiyan’ın Kelar bölgesinde yaptığı hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

17 Haziran günü Güney Kürdistan sınırında yer alan Germiyan Bölgesinin Kelar şehrinin arazilik bölgesinde TSK bir aracı hedeflemişti. Araçta PKK’nin dört kadrosu hayatını kaybetti. PKK hayatını kaybedenlerden sadece Ferhat Şibli’nin ismini vermiş diğer üç kişinin ismini açıklamamıştı. Sadece Rojavalı yurtseverler olduğunu söylemişti.

Darka Mazi kaynakları o dönem hayatını kaybedenlerden birinin Raperin Amed kod adlı Delal Azizoğlu diğerinin ise Berivan Zilan kod adlı Hatice Hezer olduğunu duyurdu. Olayın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen PKK şu ana değin bu kişilerin ismini açıklamadı.
Bu dört ismin Kelar yakınlarında PKK’ye ait bazı askeri eğitim birimlerini ziyaret ettiği ve PKK Komitesi oldukları bildiriliyor. Konuya ilişin yazımıza şurdan ulaşa bilirsiniz: https://darkamazi.com/archives/1019806

PKK şu ana değin onlarca kadro ve yöneticisinin hayatını kaybettiğini gizledi veya olaylarını farklı biçimde verdi. Leyla Van ve Kasım Engin gibi isimlerin nerede hayatını kaybettiği gizlenirken Ali Haydar Kaytan gibi PKK kurucu isimlerine dönük hala bir açıklama yapılmadı.

Türk devleti son yıllarda gelişen teknoloji ile beraber saldırılarını arttırdı ve vurduğu kişilerin isimlerini açıklıyor. Yani vurulan kişiyi hem Türk devleti biliyor hem kamuoyu buna rağmen PKK isimleri açıklamıyor bu da ailelerde bir tepkiye yol açıyor. PKK’nin 2012 Şemdinli hamlesinden bu yana ismini açıklamadığı 500’ün üzerinde kaybı olduğu ve içlerinde üst düzey yöneticilerin de olduğu belirtiliyor.

PKK ihtiyaç duyduğu zaman bu isimleri açıklıyor.  Raperin Amed’in de 8 Mart boyunca propaganda amaçlı kullanılmak için isminin açıkladığı ve bu talebin de PKK’nin kadın örgütü PAJK’tan geldiği belirtiliyor.

1992 yılında PKK’ye katılan Raperin Amed PKK’nin mürit kadrolarından biri olarak biliniyor. Öcalan’ın eğitimini gören Amed’in Amed Eyaleti, Avrupa, Kandil, Şengal ve Rojava’da faliyet yürüten biri olduğu biliniyor.

Diğer Haberler