Suriye Devlet Başkanı Beşar el Esad’dan 12 yıl sonra Umman’a ziyaret

Suriye Devlet Başkanı Beşar el Esad'dan 12 yıl sonra Umman'a ziyaret

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Arap ülkeleri ile normalleşme kapsamında Umman’ı ziyaret etti.

Suriye devlet ajansı SANA’da yer alan habere göre; Suriye Devlet Başkanı Esad, Umman Sultanı Haysem Bin Tarık İle Maskat’taki El Bereke El Amir  Sarayı’nda bir araya geldi.

Habere göre görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ele alındı. Ve Umman Sultanı Haysem Bin Tarık deprem nedeniyle Suriye halkına başsağlığı dileyerek, desteklerinin süreceği mesajını verdi.

Esad ise, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin yanında yer alan, dayanışma gösteren ve yardım gönderen Sultan makamına, hükümetine ve Umman halkına derin teşekkürlerini iletti ve en büyük teşekkürün Umman’ın Suriye’ye verdiği destek olduğuna dikkat çekti.

Umman Sultanı ise Suriye’nin kardeş bir Arap ülkesi olduğunu ve tüm Arap ülkeleriyle ilişkilerinin normale dönmesinin dört gözle beklendiğini dile getirdi.

Esad’ın 2011’de Suriye’de çatışmaların başlamasından beri Umman’ı ilk ziyareti oldu. Umman, diğer Arap ülkelerinden farklı olarak Şam’la diplomatik ilişkilerini son 12 yılda koparmadı.

Maraş depremlerinden etkilenen Suriye ve Rojava’da 5 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Depremde yaşanan felaket nedeniyle uzun süredir Esad rejimi ile ilişkisi olmayan birçok Arap ülkesi Suriye’ye yardım gönderdi ve destek mesajı verdi. Deprem sonrası Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün dışişleri bakanları Suriye’yi ziyaret etti.

Diğer Haberler