Mucize bebek Aya’yı amcası evlat edindi

Mucize bebek Aya’yı amcası evlat edindi

Maraş merkezli depremlerde Rojava’nın Efrin kentinde enkaz altında göbek kordonu annesine bağlı halde bulunan mucize bebek Aya, amcası tarafından evlat edinildi. Bebeğin annesi, enkaz altında doğum yaptıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma yol açarken, Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde de binlerce can kaybına neden oldu.

Efrin’i vuran depremde en çok akıllarda yer eden ise enkaz altında doğan bebeğin mahalle halkı tarafından göbek bağı ile kurtarıldığı anların görüntüsü olmuştu.

Dünya çapında haberlere konu olan bebeğe mucize anlamına gelen Aya isminin verildiği kaydedilmişti.

Anne Afraa Abu Hadiya ise bebeğini doğurduktan sonra enkazda can vermişti.

Depremde hayata gözlerini açan ancak annesi, babası ve 4 kardeşini kaybeden bebeği amcası evlat edindi. Öte yandan mucize bebeğe annesinin adı verildiği kaydedildi.

Afraa’yı evlat edinen amca, “Afraa bizim için çok değerli. Ailesinde ondan başka kimse kalmadı. O sadece bizim için değil, kaybettiğimiz tüm akrabalarımızdan kalan çok kıymetli bir hatıra” diye konuştu.

Aile, Afraa bebeği yeni doğan kız çocuklarıyla beraber büyüteceklerini söyledi.

Depremlerde başta Efrin, İdlip ve Halep olmak üzere Suriye’de 5 binin üzerinde can kaybı yaşandı. Depremin büyük yıkıma yol açtığı ve 513 kişinin hayatını kaybettiği Efrin’in Cinderes beldesi, en çok can kaybının yaşandığı bölge oldu.

Diğer Haberler