Peşmerge’nin IŞİD’e karşı mücadelesinde en büyük destekçilerden biri Fransa oldu

Peşmerge'nin IŞİD'e karşı mücadelesinde en büyük destekçilerden biri Fransa oldu

IŞİD’in ortaya çıkışından bu yana en çok zarar gören Avrupa ülkelerinden biri olan Fransa, IŞİD’e karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi’ne birçok açıdan yardım sağladı.

Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleri, sürekli olarak IŞİD ardıllarıyla mücadele etmeye devam ediyor.

Coğrafik açıdan birbirine uzak olan Paris ve Erbil arasında sıcak ve köklü bir ilişkinin varlığının yanı sıra terörle mücadelede ciddi ortaklar olarak öne çıkıyorlar.

Peşmerge ilk günden itibaren IŞİD’e karşı karada savaşırken, Fransa, Kürdistan Bölgesi’nin önemli ve belirleyici rolünü kısa sürede anladı ve Kürdistan’a güçlü askeri ve manevi destek sağladı.

Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleri, geçtiğimiz yıl IŞİD militanlarının çeşitli planlarını engelledi.

Kürdistan Anti Terör’ün verilerine göre, Anti Terör güçleri, 2022 yılında Erbil’de terör eylemleri gerçekleştirmeyi amaçlayan IŞİD’lilerin üç büyük planını boşa çıkarmayı başardı.

25 Aralık 2022’de Erbil’de güvenlik güçleri, Ankawa kasabasında terör eylemi düzenlemeyi planlayan iki IŞİD mensubunu yakaladı.

8 Kasım’da ise Rojava’daki Hol Kampı’ndan Erbil’e gelerek terör eylemleri gerçekleştirmeyi planlayan iki IŞİD mensubu daha yakalandı.

IŞİD’le mücadele sürecinde önceki Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve şu anki Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ederek, desteklerini iletmişti.

Diğer Haberler