Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin ziyareti Türkiye basınında geniş yer aldı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin ziyareti Türkiye basınında geniş yer aldı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bugün Antep’te depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etti.

Neçirvan Barzani, depremin büyük hasara yol açtığı Antep merkezin yanı sıra Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde çadırkentleri ziyaret etti, depremzedelerle bir araya geldi.

Barzani’nin ziyareti Türkiye basınında da geniş şekilde yer aldı.

Anadolu Ajansı (AA) ziyaretle ilgili, “Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Maraş depreminden etkilenen Gaziantep’te incelemelerde bulundu” dedi.

Haberde “Barzani, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen İslahiye’de, AFAD Koordinasyon Merkezi ile ilçede arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere IKBY tarafından gönderilen ekibi ziyaret etti. Barzani, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milleti, devleti ve hükümetine başsağlığı mesajı iletmek için burada bulunduklarını belirtti” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca haberde Başkan Barzani’nin, “Sizin acınız bizim acımızdır. Kötü günleriniz bizim kötü günlerimizdir. İhtiyaç duyduğumuz günlerde Türkiye hükümeti ve Türkiye milleti her zaman bize destek vermiştir. Acılarınızı paylaşmak için ve vefa duygularımızı iletmek için biz buradayız. Yaralılar için acil şifalar diliyoruz. Türkiye, güçlü hükümeti ve yönetimiyle bu acı günleri geride bırakacak” sözlerine yer verildi.

Haber Ajansı (İHA) da abonelerine geçtiği haberde Neçirvan Barzani’nin Antep ziyaretine yer verdi. Haberde, “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’e gelerek AFAD Koordinasyon merkezini ziyaret edip son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Barzani daha sonra Gaziantep’te depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan Nurdağı ilçesine geçti. Burada koordinasyon merkezi önünde eski bakanlardan Mehdi Eker tarafından karşılanan Barzani, ardından koordinasyon merkezine dönüştürülen otobüs içinde yetkililerle bir süre görüştü. Barzani ardından depremzedeleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti” denildi.

DHA: Neçirvan Barzani, depremden etkilenen Gaziantep’i ziyaret etti

Türkiye’nin en büyük haber ajanslarından olan Demirören Haber Ajansı da (DHA), “Neçirvan Barzani, depremden etkilenen Gaziantep’i ziyaret etti” başlığı ile haberi geçti.

Barzani’nin Bursa Valisi Yakup Canpolat tarafından karşılandığı belirtilen haberde Başkan’ın Koordinasyon merkezini ziyaret ettiği ve buradaki yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

Haberde, “Neçirvan Barzani, Türkiye’deki deprem dolayısıyla bölgelerindeki tüm etkinliklerini iptal ettiklerini ve her evde yas olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu krizden de çıkacağına inandığını ve ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini belirtti” ifadeleri yer aldı.

AA, DHA ve İHA’nın ziyaret hakkında geçtiği haberler birçok internet sitesi tarafından kullanıldı.

VOA Türkçe: Barzani depremden etkilenen Gaziantep’te

Amerika’nın Sesi (VOA Türkçe) “Barzani Depremden Etkilenen Gaziantep’te” başlığı ile bir haber geçti.

Başkan Barzani’nin önceki gün Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndaki taziye defterini imzaladığı hatırlatılan haberde, Neçirvan Barzani’nin AFAD ziyareti sırasında şu anda Kürdistan Bölgesi’nin her evinde Türkiye’deki depremden dolayı bir yas hali olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Hürriyet: Neçirvan Barzani, depremden etkilenen Gaziantep’i ziyaret etti

Türkiye’nin en büyük haber sitelerinden olan Hürriyet de haberi, “Neçirvan Barzani, depremden etkilenen Gaziantep’i ziyaret etti” başlığı ile duyurdu.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin bu krizden de çıkacağına inandığını ve ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini belirten Barzani, şöyle konuştu:

“Bugün buraya gelişimizin sebebi deprem nedeniyle zor günler yaşayan Türkiye devleti ve milleti ile acıyı paylaşmaktır. Tüm halkımız adına hayatını kaybeden ailelere baş sağlığı diliyorum. Şunu söylemek isterim ki Türkiye her kriz anlarımızda bizim yanımızda yer alıp, destek vermiştir. En kötü zamanlarımızda yanımızda yer alıp bize destek vermişlerdir. Türkiye’nin başına gelen musibetten ötürü bölgemizdeki tüm aileler aynı acıyı paylaşmaktadır. Türkiye’deki bu acıyı paylaşmak için bölgemizdeki tüm etkinlikleri durdurduk. İmkanlarımız dahilinde yapabileceklerimizi yapmaya çalıştık. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Bunu da söylemek isterim ki; burada bölgemizden yardım birimleri var. Ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Kendi imkanlarımızla Türkiye devleti ve milletine vefamızı sunmaya çalıştık. İnşallah bu kötü günler geride kalacaktır. Şundan da eminim Türkiye Devleti ve Cumhurbaşkanın yeniden bu krizden çıkacağına inanıyorum.”

Diğer Haberler