Barzani Yardım Vakfı Rojava’nın imdadına ulaştı

Barzani Yardım Vakfı Rojava’nın imdadına ulaştı

Barzani Yardım Vakfı (BCF) Başkanı Musa Ahmed, Efrin’e 250 tonluk yardım malzemesi ulaştırdıklarını söyledi.

Rojava’da en çok süt, çadır ve battaniye ihtiyacı olduğunu kaydeden Ahmed, “Efrin’e de yapılacak yardımları taşıyan 2’nci bir konvoyumuz da yolda” dedi.

Merkez üssü Maraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremler Rojava, Suriye ve Türkiye’de büyük bir yıkımın yanı sıra binlerce can kaybına yol açtı.

Açıklanan son açıklamalara göre, Türkiye’deki can kayıpları 20 bin 665’e, Rojava ve Suriye’deki can kayıpları ise 3 bin 840’a yükseldi.

Depremlerden sonra Türkiye’ye çok farklı ülkelerden yardımlar yapılmasına ve arama kurtarma ekipleri gönderilmesine rağmen Rojava ve Suriye’nin bu konuda geri planda kaldığı görülüyor.

Barzani Yardım Vakfı’nın dün akşam ulaştırdığı yardımlar, Rojava’ya ulaşan ilk yardımlar oldu.

BCF’nin Rojava’ya giden yardım konvoyuna eşlik eden Musa Ahmed, Başkan Barzani Ofisi’nin, depremin ilk gününde kendilerinden Rojava’ya yardım konusunda ellerinden gelen her şeyi yapmaları konusunda talepte bulunduğunu aktardı.

“Tüm amacımız Efrin’e yardım ulaştırmaktı” diyen Ahmed, “Su, kuru gıda, battaniye ve 18 ton ilacın olduğu 250 tonluk ilk yardım konvoyumuzu Rojava’ya ulaştırdık. Bu, büyük bir felakete maruz kalan ve birçok kişinin hâlen enkaz altında olduğu bölgeye ilk yardım konvoyumuz” ifadelerini kullandı.

“Burada süt yok, gıda yok”

Efrin’in yardıma ihtiyacı olduğunu aktaran Ahmed, “Efrin’de ihtiyaç duyulan şeyler Kuzey Kürdistan’da ihtiyaç duyulanlardan farklı. Burada çocukların gereksinim duyduğu şeyler yok, süt yok, gıda yok. Hem Kürdistan’daki hem de dışarıdaki halkımızdan Efrin’e yardım etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

“Efrin’de BCF ofisi açılıyor “

Efrin yönetimi ellerinde bulunduranların, Efrin’de BCF ofisi açma konusunda kendilerine söz verdiğini belirten Ahmed, “Burada ofis açmak, yardımların ulaşması açısından oldukça faydalı olacak. Uluslararası kuruluşlar, bizim aracılığımızla yardım etmeye hazır olduklarını bildirdi. Ofisin açılması da bu konuda kolaylaştırıcı olacak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler