PDKI sözcüsü Azizi ve Jhon Bolton bir araya geldi: Konu Jina Amini gösterileri ve Doğu Kürdistan’da durum

PDKI sözcüsü Azizi ve Jhon Bolton bir araya geldi: Konu Jina Amini gösterileri ve Doğu Kürdistan'da durum

PDKI sözcüsü Halid Azizi ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar üyesi Rahim Rashidi, Washington’da eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile bir araya geldi.

Halid Azizi ve beraberindeki heyet Bolton ile yaptığı görüşmelerde, Jina Amini isyanı ve sonrasında Doğu Kürdistan, İran’daki gelişmeleri ele aldığı öğrenildi. Ayrıca Ortadoğu’daki son durum ve olası gelişmelerde ele alındı.

Heyet’in Kürdistan Federe Bölgesindeki kamplarını bombalarını işaret ederek İran’ın her yerdeki saldırgan tutumuna karşı Batılı güçlerin İran’ı durduracak ve bu adamlardan caydıracak bir programlarının olmadığı konusu da dile getirdiği belirtildi.

ABD Güvenlik ve Özgürlük Enstitüsü Başkanı Bolton görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca Ortadoğu, Kürtler ve İran konularında iletişim kurmak ve görüş alışverişinde bulunmak istediğini belirtti.  ABD’nin İran’a yönelik politikalarının zayıflığını şiddetle eleştirdi. İran ve dünya, İran halkının özgürlük ve adalet mücadelesine destek vermelidir. Ayrıca, çeşitli İran muhalefet partilerinin birlikte bir koalisyon oluşturmaya çalışmasını önerdi.

Görüşmede iki taraf görüşmelerine bundan sonra da devam etme kararı aldı.

ABD’nin eski Birleşmiş Milletler elçisi ve Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Konseyi danışmanı olan John Bolton, şu anda ABD Güvenlik ve Özgürlük Enstitüsü’nün başkanı ve kurucusudur.

Diğer Haberler