Başbakan Mesrur Barzani 1 Şubat Şehitlerini Anma merasimine katıldı

Başbakan Mesrur Barzani 1 Şubat Şehitlerini Anma merasimine katıldı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani bugün Erbil’de “1 Şubat Şehitlerini Anma Merasimine” katıldı ve şehitler anıtına çelenk bıraktı.

Merasimde bir konuşma yapan Kürdistan Bölgesi Şehit ve Enfal İşleri Bakanı Ebdullah Hacî Mehmûd şunları söyledi: “Kürdistan Bölgesi 9’uncu kabinesinin icraatlerı devam etmekte. Özellikle teröre kurban gidenlerin ailelerine sunulan hizmetlerde bu çalışmalar gözle görülür bir şekilde devam etmekte.”

Ebdullah Hacî açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin şehit ve Kürdistan halkı kurbanlarının ailelerine hizmet etme planlaması durmadan devam ediyor. Bu sebeple Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan bütün renkler ve sesler hiç bir ayrım gözetmeksizin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek sunmalıdırlar. Ayrıca Kürtlerin mali ve ekonomik haklarını vermek Irak Hükümeti’nin temel görevidir.”

1 Şubat 2004 Erbil terör saldırılarının üzerinden 19 yıl geçti. 19 yıl önce bugün 2 canlı bomba Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Çalışma Ofislerine kanlı bir saldırı düzenlediler. Gerçekleşen bu saldırılarda 103 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi de yaralandı.

Diğer Haberler