Fransız Belediye Başkanı Kürtlerin yaşadığı sorunlarda “devletsizliğe” işaret etti

Fransız Belediye Başkanı Kürtlerin yaşadığı sorunlarda “devletsizliğe” işaret etti

Paris’te katledilen 3 kişinin uğurlama merasimine katılan Sarcelles Belediye Başkanı Patrick Haddad, Kürtlerin çok acı çektiğini ve devletsiz en büyük millet olduklarını ifade etti.

23 Aralık’ta, Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik silahlı bir saldırı olmuş ve saldırı sonucunda Kürt sanatçı Mir Perwer (Mehmet Şirin Aydın), KCK Yürütme Konseyi üyesi Emine Kara (Evin Goyi) ve Abdurrahman Kızıl hayatını kaybetmişti.

3 kişinin katledildiği silahlı saldırı, beraberinde büyük tepkiler getirmiş ve birçok Fransız yetkili de Kürt halkına desteklerini ifade etmişti. Avrupa’daki PKK yöneticileri olayın özünden saptırmak için pek çok provakatif eylem yapmıştı. Özellikle de olayın sadece PKK ile ilişkilendirmek ve kendi tekeline almak için çaba harcadı. Fakat yine de dünya kamuoyu gerçekleri görüyor. Kürtlerin katledilmesinin nedeninin devletsizlik olduğu ve kendini yönetmek hakkını elde etmeyene değin bunun devam edeceği de biliniyor.

Saldırıda yaşamlarını yitiren 3 kişi için dün, Paris’te kitlesel bir uğurlama töreni düzenlenmişti. Fransa’daki Sarcelles Belediye Başkanı Patrick Haddad da uğurlama törenine katılanlar arasındaydı.

“Kürt halkı, devleti olmayan en büyük millet”

Törende bir konuşma yapan Haddad, “Bu cinayetler bizi, aşırı sağcı ve ırkçı düşüncedeki artıştan dolayı endişelendirmelidir fakat mesele sadece bu değil. Belki de uzun zamandır çok acı çeken Kürt halkının acılarıyla direkt olarak ilgisi olan bir mesele. Kürt halkı, devleti olmayan en büyük millet. Maalesef, geçmişte ve günümüzde cinayet, baskı ve suçlardan muzdarip olan 40 milyonluk bir halk” ifadelerini kullandı.

Haddad’ın bu ifadeleri Kürtleri katliamlardan ve acılardan kurtaracak yegane yolun devletleşmek olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Diğer Haberler