Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden Paris saldırısını kınadı, Fransız Hükümeti’ne çağrı yaptı

Kürdistan Bölgesi Hükümetinden Paris saldırısına kınama

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Paris’teki saldırıyı kınayarak yaşamını yitirenlerin ailesine başsağlığı diledi. Hükümet diasporadaki Kürtlere İtidal çağrısı taptı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ile Kürtlere ait bazı dükkanları hedef alan silahlı saldırıyı kınadı.

Hükümetten yapılan açıklamada “Paris’teki Kürt diasporasına yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı yaralılara acil şifa diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti açıklamasının devamında  “Avrupa’daki Kürt diasporasına itidalli ve daha metanetli olmaya çağırıyoruz” denildi.

Hükümet açıklamasının sonunda şunlar belirtildi:

“Fransa’da yaşayan Kürdistanlıların korunması, saldırganların ve suçluların cezalandırılması için gerekli tedbirlerin alınması konusunda Fransız hükümeti kurumları ve ülkenin yargı sistemine güvenimiz tamdır.”

Bugün Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Saldırı sonrası olay yerine yakın bölgede toplanan Kürtler ateş yakarak ve slogan atarak saldırıya tepki gösterdi.

Uluslararası haber ajansları göstericilerin polisle çatıştığı görüntüleri yayınladı.

Öte yandan saldırının “siyasi” olduğunu belirten göstericiler sloganlar atarken polis, bazı göstericilerin taş fırlatması üzerinde eyleme göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Saldırı ardından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron saldırıda Kürtlerin hedef olduğunu söylemişti.

Diğer Haberler