Kudüs Güçleri Komutanı gazetecilere seslendi: İktidara karşı bir gün bile çalışmışsanız cezalandırılacaksınız

Kudüs Güçleri Komutanı gazetecilere seslendi: İktidara karşı bir gün bile çalışmışsanız cezalandırılacaksınız

 İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Genel Komutanı İsmail Kaani, Jina Emini protestolarını haberleştiren medya kuruluşlarını ve gösterilere katılanları tehdit etti. Kaani “İktidara karşı bir gün bile çalışmışsanız ve çalışırsanız soruşturulacak ve cezalandırılacaksınız” dedi.

Tahran’da, 22 yaşındaki Kürt kadın Jina Emini’nin gözaltında ölümü sonrası başlayan, iki protestocunun idam edilmesine, binlerce tutuklama ve yüzlerce ölüme, iktidarın tehditlerine rağmen 3 ayı aşkın bir süredir devam eden protestolar bir kez daha sokaklara taştı.

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Güçleri Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani gösterilerin yeniden baş göstermesi ile birlikte tehdit dolu bir açıklama yaptı.

Kaani “Siz medyada iş yapanlar, iktidara karşı bir gün bile çalışmışsanız ve çalışırsanız soruşturulacak ve cezalandırılacaksınız” dedi.

Yemen’de öldürülen Devrim Muhafızları Komutanı Hasan Eyrlu’nun anmasında gazetecilere konuşan Kaani, gazetecileri ve medya kuruluşlarını hedef aldı.

Kaani, “Neye bulaştığınızı bilmiyorsunuz. Bir gün gelece gözlerinizi açacaksınız ve hiçbir şeyinizin kalmadığını göreceksiniz” dedi.

Gösterilerin arkasında ABD’nin olduğunu ileri süren Kudüs Güçleri Genel Komutanı “Bu birkaç gündür ABD’nin bilinçsiz birkaç gencin yüzüne pençesini atarak sokaklara çekmesi, meydanda bizimle yüz yüze geldiğinde yenilmesindendir” ifadelerini kullandı.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik baskılarını arttırdığını belirten Kaani, “Açıkça söyleyebilirim ki, ABD ve Siyonist rejim baskısını artırdığında, Allah’ın yardımıyla onlara baskıyı hiç tereddüt etmeden iki katına çıkaracağız” şeklinde konuştu.

13 Eylül’de Tahran’da ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya giren ve 3 gün sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Kürt kasın Jina Emini’nin 17 Eylül’de Rojhılat’ın Seqiz kentinde düzenlenen cenazesinde patlak veren ve tüm ülkeye yayılan gösteriler 3 ayı geride bıraktı.

İran insan hakları örgütlerine göre şimdiye kadar aralarında onlarca çocuğun da bulunduğu en az 506 kişi öldürüldü; 18binden fazla kişi tutuklandı.

Gösterilere katılan 2 kişi idam edildi, “Allah’a karşı gelmek ve Allah’a karşı savaşmak” suçlamasıyla 20 kişiyi de idama mahkum edildi.

Diğer Haberler