Başkan Barzani Kerkük’te Kürt çiftçilerin topraklarına el koyma girişimine dönük bir mesaj yayınladı

Kerkük’ün Dara ve Mensur köylerinde akşam saatlerinde Kürt çiftçilerle ithal Arap çiftçiler arasında kavga çıktığı bildirildi. Kürt çiftçi, kavga esnasında 100 kişinin kendisine saldırdığını ve 2 Kürt çiftçinin yaralandığını belirtti

Başbakan Mesrur Barzani Kerkük’te Kürt çiftçilere saldırılara dönük bir mesaj yayınladı. Başkan Barzani  mesajında, “Kerkük’ün Dakuk ilçesinde Kürt çiftçilere yönelik saldırı endişe verici” dedi. Başbakan ayrıca olayın Kürtleri topraklarından etmek isteyenlerin tezgahladığı bir olay olduğunu da belirtti.

Başbakan Mesrur Barzani mesajında, “Kerkük’ün Dakuk ilçesinde Kürt çiftçilere yönelik saldırı endişe verici” dedi.

Irak Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Parlamento Başkanı’na, Dakuk ve Kerkük’ün diğer bölgelerindeki Kürt çiftçilere yönelik saldırılara derhal son verilmesi için harekete geçmeleri çağrısında bulunan Başbakan, “Bu davranışlar barış içinde bir arada yaşama ilkelerine ve Irak Anayasası’nın 140. maddesine aykırıdır. İlgili federal kurumlar bu ihlallere bir son vermelidir” ifadelerini kullandı.

Başbakan, “Bu, Kürtleri yasadışı bir şekilde kovmaya ve topraklarına el koymaya çalışan kesimler tarafından yapılıyor” dedi.
Ne olmuştu? 

Bu akşam Kerkük’ün Dara ve Mensur köylerinde Kürt çiftçilere ait topraklara bir gurup gelmiş ve toprakları ekmek istemişti. Bölgeye sonradan demografinin değiştirilmesi için kendilerine ithal Araplar denen bu kişiler Kürt çiftçilerin karşı koyması üzerine silahlarla çiftçilere saldırdılar.   Kerkük’teki Haşdi Şabi ve ırak ordusuna sırtını dayayan bu güçler gündem medyaya yansıyınca olay yerinden kaçıtlar. Ama silahları ellerinden alınamadı. İki kişiye yüz kişi ile saldıran Araplar 2500 dönüm toprağa el koymak istiyordular.

Diğer Haberler