Irak Başbakanı Sudani resmi temaslarda bulunmak için Tahran’a gitti: Ana gündem sınır güvenliği

Irak Başbakanı Sudani resmi temaslarda bulunmak için Tahran'a gitti: Ana gündem sınır güvenliği

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin davetine icabeten Tahran’a gitti. Kürdistan Bölgesi’nin Tahran Temsilcisi Nazım Dabağ, İran tarafının görüşmelerde “sınırların güvenliği” konusunu öne çıkaracağını söyledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin üçüncü yurt dışı ziyareti İran’a gerçekleştirdi. Bugün Tahran’a giden es-Sudani, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarafından resmi törenle karşılandı.

Reisi ile Sudani’nin, ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel durum ve diğer ortak çıkar konularını kapsayan geniş kapsamlı görüşmelerde bulunacağı öğrenildi.

Görüşmenin ardından iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak.

İran medyasında yer alan haberlere göre, es-Sudani iki günlük resmi ziyaret sırasında diğer yetkililerle de görüşecek.

“İki tarafın da amaçları var”

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi’nin Tahran Temsilcisi Nazım Dabağ, “Sudani’nin Tahran ziyaretinin iki amacı var; Biri Irak ve Sudani’nin kendisi hakkında, diğeri ise İran hakkında. Sudani, Irak’ın yeni başbakanı olarak İran ile birlikte çalışmaya verdiği önemi göstermek istiyor” dedi.

Dabağ, “Bu ziyarette, İran’ın amacı ise sınırlarını koruma arzusunu dile getirmek. İran her zaman Irak’tan sınırlarını kontrol etmesini istedi ama bu sefer daha ciddi olacak” diye konuştu.

Diğer Haberler