İran: ünlü Kürt futbolcu Wurya Xefûrî rejim karşıtı propaganda yaptığı iddiası ile tutuklandı  

İran: ünlü Kürt futbolcu Wurya Xefûrî rejim karşıtı propaganda yaptığı iddiası ile tutuklandı  

Xuzistan Eyaleti’nin Fulada takımında oynayan ünlü Kürt futbolcu Wurya Xefûrî İran rejim güçlerince tutuklandı. Rojhilat’ın Sıne kentinden olan Wurya Xafuri İran ve Kürdistan’da tanınmış bir futbolcu.

İran medyasında çıkan habere göre ünlü futbolcu 24 Kasım Perşembe günü tutuklandı. Tutuklanma nedeni ise “İran milli takımına hakaret” ve “rejim karşıtı propaganda yapmak”. Şu ana değin Wurya Xefûrî hakkında tutuklandıktan sonra nereye götürüldüğüne dair başka bilgiye ulaşılmadı.

Edindiğimiz bilgilere göre Xefûri İran ve Rojhilat Kürdistan’ında başlayan gösteri döneminde göstericileri destekledi. Sosyal medya hesabından güvenlik güçlerinin göstericilere karşı şiddet kullanmasını eleştirdi ve İran devlet sistemine dönük eleştiriler yaptı.

En son olarak İran rejiminin Mahabad, Bokan ve Ciwanro gibi şehirlerde yaptığı katliamlara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından “Kürtleri öldürmekten vazgeçin. Kürtlerin İran’ın kendisidir. Kürtleri öldürmek İran’ı öldürmektir. Eğer insan öldürülmesine sessiz kalırsanız insan değilsinizdir. Tüm etnik yapılarla İran var, halkı vurmayın” yazmıştı.

Ünlü futbolcunun tutuklanması İran’da ki tüm çevrelerde eleştirilere yol açtı. İran kamuoyu konuya ilişkin olarak İran devletine eleştiriler yaptı. Xuzistan Fulada takımının yönetimi Hemidriza Gerşasbi görevinden istifa etti.

Ayrıcı Perspolis takımı antrenörü Yahya Gulmihamedi de görevinden istifa etti.

Ünlü İranlı futbolcu Ali Kerimi de sosyal medya hesabından konuyu gündeme getirdi.

İranlı ünlü pop sanatçısı Hisen Zaman’da Wurya’nın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Diğer Haberler