İran Devrim Muhafazları Komutanı Pakpur Kürdistan Bölgesi sınırına cephane ve güç yağdıklarını açıkladı: Ordu güçlerini konuşlandırmaya kararlıyız

İran Devrim Muhafazları Komutanı Pakpur Kürdistan Bölgesi sınırına cephane ve güç yağdıklarını açıkladı: Ordu güçlerini konuşlandırmaya kararlıyız

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, Kürdistan Bölgesi sınırına takviye zırhlı birliklerin ve hızlı mukabele güçlerinin gönderildiğini belirterek, “Ayrılıkçı gruplarla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Tasnim haber ajansının geçtiği habere göre; General Muhammed Pakpur, Rojhılat kentlerinde son dönemde yaşanan protestoları gerekçe göstererek, protesto gösterilerini kışkırtmakla suçladığı Kürt siyasi partilerine karşı ordu güçlerini sınır bölgelerine konuşlandırma kararı aldıklarını duyurdu.

Muhammed Pakpur, “Ülkenin kuzeybatısındaki ayrılıkçı çetelerin ve terör gruplarının İran’a karşı harekete geçmesi ve bazı bölgelerde şiddet ve istikrarsızlık yaratmasının ardından Ulusal Muhafızların kara kuvvetleri ülkenin batı ve kuzeybatı sınır bölgelerinde valığını takviye etti. Devrim muhafızları  istikrarsızlık yaratmak işsteyen güçlere karşı yerel halkın kararlı işbirliğinden yararlanıyor” dedi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Sözcüsü Halil Xoşabi ise; “İran sınıra daha fazla tank, zırh, top ve insansız hava aracı yığdı. Hedefleri bizler ve Kürdistan Bölgesi’nin statüsüdür” dedi.

Öte yandan Hengaw İnsan Hakları Örgütü, Urmiye’ye bağlı Şino ilçesinden geçerek Kürdistan Bölgesi sınırına doğru ilerleyen İran ordusuna ait tank ve askeri araçların yer aldığı konvoyun görüntüsünü yayınladı.

Edinilen bilgilere göre, Devrim Muhafızları, Urmiye ve Hamza Seyduşuheda Karargahı’ndan Kürdistan Bölgesi sınırına asker ve ağır silahlar taşıyor.

Diğer Haberler