Kürdistanı yasa boğan patlamada hayatını kaybedenler toprağa verildi

Kürdistanı yasa boğan patlamada hayatını kaybedenler toprağa verildi

Süleymaniye’de üç katlı bir binada yaşanan patlamada hayatını kaybeden 14 kişi toprağa verildi. Cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Süleymaniye’nin Kaziwe Mahallesinde 17 Kasım akşamı üç katlı bir binada ısıtma sisteminde yaşanan gaz patlaması nedeniyle 15 kişi hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı.

Kürdistan Bölgesi’ni yasa boğan olayda vefat edenlerin cenazeleri Kürdistan Bayrağına sarılı halde  Süleymaniye Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Babeşêxe Sire Camii’ne getirildi.

Cenaze namazında Başkan Mesud Barzani’nin temsilcisi Zagros Fetah da bulundu. Zagros Fetah, Başkan Barzani’nin yaşamını yitirenlerin acısını paylaştığını ifade etti.

Olayda ölen 9 kişi çocuktu. Başbakan Mesrur Barzani’nin temsilcisi Eğitim Bakanı Alan Heme Said de cenaze namazına katıldı ve bu olayın tüm eğitim camiasını yasa boğduğunu ifade etti.

Öte yandan başta Erbil ve Duhok olmak üzere Kürdistan’ın dört bir yanında patlamada yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, gıyabi cenaze namazı kılındı. Erbil Valisi Omed Xoşnaw yaptığı açıklamada, Süleymaniye’deki taziyelerin sona ermesinden sonra kurbanların yakınlarının katılmıyla Erbil’de taziye kurulacağını söyledi.

Diğer Haberler