Doğu Kürdistan: İran Devleti Bokan’da 6 Kürdü katletti

Doğu Kürdistan: İran Devleti Bokan'da 6 Kürdü katletti Jina Mahsa Amini, Rojhilat

İran Güvenlik Güçleri, Doğu Kürdistan’ın Bokan Kenti’nde 2 gündür devam eden gösterilerde Mistefa Şeibanî, Xefûr Mewlûdî, Hejar Mam Xesrewî, Hîwa Cancan, Emced Înayetî ve Mîlad Meirûfî isimli vatandaşları katletti.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü tarafından paylaşılan haberde, İran Güvenlik Güçleri’nin 17.11.2022 gecesi Mistefa Şeibanî, Xefûr Mewlûdî, Hejar Mam Xesrewî, Hîwa Cancan, Emced Înayetî ve Mîlad Meirûfî isimli vatandaşları katlettiği kaydedildi.

Hengaw paylaştığı haberde, geçtiğimiz gece Bokan’ın Serdar Ezîz Xan Mukrî mahallesinde İran Güvenlik Güçleri’nin katlettiği Mistefa Şeibanî’nin Kewser ile Kamil isimli kız ve erkek kardeşlerinin de İran Güvenlik Güçleri tarafından kaçrıldıklarını duyurdu. Ayrıca İran rejiminin Mistefa Şeîbanî için taziye kurulmasına izin vermediği ifade edildi.

Hayatını kaybedenlerden Xefûr Mewlûdî’nin evli, 3 çocuk babası olduğu ve cenazesinin dün Saholan Köyü’nde defnedildiği dile getirildi.

Haberin devamında, 18.11.2022 tarihinde İran Güvenlik Güçleri’nin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 23 yaşındaki Mîlad Meîrûfî’nin de dün hayatını kaybettiği paylaşıldı.

Hengaw’ın yerel kaynaklardan aldığı ve kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre, İran Güvenlik Güçleri Bokan Kenti’ndeki gösterilerde, göstericilere karşı hiçbir sınır tanımadan saldırmakta. Yaşanan bu saldırılar sonucunda Mehdî Esnaişrî ile Rehîm Subhanî isimli 2 vatandaşın da hayatlarını kaybettikleri belirtilmekte.

Diğer Haberler