İran devleti Doğu Kürdistan’ın Bokan kentinde 4 göstericiyi katletti

İran devleti Doğu Kürdistan'ın Bokan kentinde 4 göstericiyi katletti

Doğu Kürdistan’ın Bokan Kenti’nde Çarşamba günü devam eden gösterilerde 4 gösterici İran Güvenlik Güçleri’nin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün paylaştığı habere göre, 16 Kasım Çarşamba günü Doğu Kürdistan’ın Bokan Kenti’nde Salar Mucawir, Esed Rehîmî, Mihemed Husênzade ve Saman Qadirbeği isimli 4 gösterici İran Güvenlik Güçleri’nin açtığı ateş sonucu hayatlarını kaybetti.

Haberin devamında, Salar Mucawir, Esed Rehîmî ve Saman Qadirbegî’nin İran Güvenlik Güçleri’nin hedef gözeterek açtıkları ateş sonucunda, Mihemed Husênzade’nin ise bıçaklanarak katledildiği ifade edil.

Hengaw paylaştığı haberin ayrıntılarında, Mihemed Husênzade’nin Bokan Kentine bağlı Baxê Qazî Kasabasında, İran Güvenlik Güçleri’nin gösterici bir kadını zorla gözaltına almak isterken yaptığı müdahale sırasında göğsüne aldığı bir kaç bıçak darbesi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran ve Doğu Kürdistan’da Kürt Kadın Jîna Emînî’nin katledilmesi sonrasında başlayan gösteriler 60 gündür devam ediyor.

İran İnsan Hakları Derneği’nin paylaştığı rapora göre, geçen 60 gün içerisinde 342 gösterici katledildi ve bunlardan 43’ü çocuk yaşta olan insanlar, 26 kişide kadın.

Diğer Haberler