Doğu Kürdistanlı partiler çağrı yaptı: Kürdistan şehirlerinde bugün de grev var

Doğu Kürdistanlı partiler çağrı yaptı: Kürdistan şehirlerinde bugün de grev var

Doğu Kürdistanlı partiler dün bir çağrı yaparak Rojhilat şehirlerini bugün genel greve çağırdı. Halk Kürdistan şehirlerinde greve uydu. Saqiz,Mahabad, Bokan, Kirmanşan ve Sine şehirleri başta olmak üzere tüm şehirlerde halk genel greve katıldı.

İran devletinin dün Komela ve KDPİ güçlerine dönük dronlarla yaptığı saldırıda 2 Peşmerge şehit düşmüş 8 kişi yaralanmıştı. Saldırıda Seqiz’li ve eski bir Peşmerge olan Rebwar Ebdi ve Bokanlı Aso Tiwana şehit olmuştu.

Dün gece halka çağırı yapıldı. Doğu Kürdistanlı Partilerin İş Birliği Merkezi genel bir çağrı yayınladı. Ayrıca PAK’ta bir çağrı yayınladı. Halkın genel grev yapmasını istedi. Bu biçimde İran devletinin dün yaptığı saldırılar protesto edilecekti.

Navenda Hawkariye Kurdistan ayrıca İran’da çağrı yaptı. Azeriler, Beluciler ve diğer halkların da eylemlere destek verilmesi istendi. Bugün yani 15 Kasım 2019 yılında yapılan eylemin ayrıca yıl dönümü. 2019 yılında halk “Benzin isyanları” denen gösterilerde 1200’e yakın kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi tutuklanmıştı. Gösteriler İran’ın 100 şehrinde yapılmıştı. Bugün İran’da ki tüm etnik gurup ve yapıların da gösteri yapacağı ve genel greve katılması bekleniyor. Bir çok rejim karşıtı gurup bu konuda çağrı yaptı.

Yapılan çağrılar temelinde bugün Kürdistan’ın bir çok şehrinde çarşı-Pazar açılmadı.

Diğer Haberler