Mazlum Abdi: ‘Şam-Ankara normalleşmesi işgal onayıdır’

Mazlum Abdi:'Şam-Ankara normalleşmesi işgal onayıdır'

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin şu anda Türkiye ile yakınlaşmaya yönelik herhangi bir adımın normalleşme olarak değerlendirilemeyeceğini  söyledi.

Abdi, bunu hükümetin(Suriye) Türkiye’nin Suriye topraklarını işgal etme eylemlerinden memnun olduğunun bir kanıtı olarak değerlendirdi.

Demokratik Suriye Konseyi web sitesinde yer alan habere göre, Mazlum Abdi Halep’in kuzey kırsalındaki Şahba bölgesinde bulunan Fafin kasabasında  Demokratik Suriye Konseyi tarafından düzenlenen bir diyalog forumuna canlı bağlantı ile katıldı.

Abdi  “Türkiye Devleti, Afrîn’i işgal ederek ve burada her türlü ihlali gerçekleştirdikten sonra, Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ, eski adıyla Nusra Cephesi) üzerinden politikalarını hayata geçirmeye ve hedeflerini dayatarak sonuca ulaşmaya çalışıyor. Kolonyal, genişleme projeleri ile Suriye topraklarının daha fazla bölümünü işgal ediyor” açıklamasında bulundu.

Abdi, DSG’nin Suriye-Türkiye yakınlaşmasını, Suriye’nin birçok bölgesinin işgal edilmesi anlamına geldiği için; reddettiğini ifade etti.

DSG Başkomutanı,” Suriye krizinin tek çözümünün Suriye içi diyaloğun olduğuna inanıdığını  ve Türk politikalarını reddettiklerini “vurguladı.

Halep Valiliği’nin Şahba bölgesi olarak da bilinen kuzey kırsalı, Türkiye’nin ulusal güvenliğini koruma bahanesi ile Kürt Halk Koruma Birimlerini (YPG) bölgeden uzaklaştırmak için 2018’de Türkiye tarafından işgal edilen Kürt kenti Afrin’deki yerinden edilmiş kişilere ev sahipliği yapıyor.

Yerinden edilmiş olan yaklaşık 300.000 bin Afrinli Kürt, Operasyon tarihinden bu yana Şahba bölgesindeki 42 köy ve beş kampa sığınmış durumda.

Diğer Haberler