Dana Gas: Kürdistan Bölgesi’ndeki doğal gaz üretimi yüzde 11 arttı

Dana Gas: Kürdistan Bölgesi'ndeki doğal gaz üretimi yüzde 11 arttı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dana Gaz Şirketi, Kürdistan Bölgesi sahalarında doğal gaz üretiminin yüzde 11 civarında arttığını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi’ndeki sahalar da dahil olmak üzere doğal gaz sektörüne yatırım yapan Ortadoğu’nun en büyük özel şirketi olan Dana Gas, bugün, 2022’nin ilk dokuz ayındaki faaliyet ve kârları hakkında bir rapor yayımladı.

Şirketin bölge genelindeki çalışmalarında elde ettiği ortalama kârın, geçen seneye kıyasla yüzde 64 oranında arttığı  belirtilen raporda, “Dana Gas, endüstriyel faaliyetlerinde bu senenin ilk dokuz ayında 161 milyon doları aşkın kâr elde etti. Bu miktar 2021’in aynı döneminde 98 milyon dolardan azdı” denildi.

Dana Gas, bu kâr artışını, dünyada petrol ve yakıt fiyatlarının artması, harcamaların kısılmasına bağlılık ve şirketin Kürdistan Bölgesi’ndeki sahalardaki “güçlü etkinlikler”i faktörlerine bağlıyor.

Rapor, bu senenin başlangıcından eylülün son gününe kadar, Kürdistan Bölgesi’ndeki sahalarda gaz üretiminin yüzde 1 arttığı, ekimin başında ise Kor Mor sahasından günlük gaz üretiminin 50 milyon fit küp artarak 500 milyon fit küpe yükseldiği bilgisine de yer verdi. Bu da yaklaşık olarak yüzde 10’luk bir artışa tekabül ediyor.

Dana Gas CEO’su Patrick Allman-Ward, “Dana Gas, yine dokuz aylık güçlü bir finansal performansa ulaşmayı başardı, bu da, şirketin harcama kontrollerinin yanı sıra Kürdistan Bölgesi’ndeki üretimini artırmaya devam etmeye ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Yükselen petrol ve gaz fiyatları da şirketin bu senenin ilk dokuz ayındaki kâr artışını destekledi” dedi.

Diğer Haberler