Türkiye ve PKK Kürdistan Bölgesinde yürüttükleri savaşan bilançosunu açıkladı

Türkiye ve PKK Kürdistan Bölgesinde yürüttükleri savaşan bilançosunu açıkladı

Türkiye ve PKK’nin son yıllarda Kürdistan Bölgesi topraklarına kaydırdıkları savaş devam ediyor. Her iki tarafta Kuzey Kürdistan’da askıya aldıkları savaşı Güney Kürdistan’da veriyor. Sürekli olarak iki tarafta karşı tarafın yenildiğini iddia etse de aslında asıl kaybeden taraf Kürdistan Bölgesi oluyor. Her iki tarafta kendi kitlesini yürütülen savaşta motive etmek için sürekli olarak karşı tarafın kayıplarını veriyor ve montajlanmış videolar paylaşıyor. Oysa ki sahadaki gerçek tarafların medyaya verdiğinden çok farklı biçimde yürüyor.

Son olarak 8 Kasım yani bu gün her iki tarafta yine karşı tarafın kayıplar verdiğini iddia etti.

 Türkiye Millî Savunma Bakanlığı ve PKK’nin askeri kanadı HPG sınır ötesindeki operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. MSB 11 PKK üyesinin operasyonlarda hayatını kaybettiğini duyururken HPG ise 5 TSK mensubunun yaşamını yitirdiğini duyurdu.

MSB’den bugün yapılan açıklamada Kürdistan Bölgesi’nin Zap-Metina ve Avaşin Basyan alanlarında devam eden “Pençe-Kilit” Operasyonunda 11 PKK üyesinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

HPG ise 6-7 Kasım tarihleri arasında operasyon güçlerine yönelik düzenlenen saldırılar ve çatışmalarda 5 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

MSB “Pençe Kilit” Operasyon bölgesinde PKK’nin açtığı ateş sonucu iki askerin yaşamını yitirdiğini 2’sinin ise yaralandığını açıklamıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan 2022 tarihinde Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.

Diğer Haberler